Siirry pääsisältöön

TopTravels Tallinnassa: Ravintola Stenhusin kesäterassi testissä

Vaikka Tallinnan vanhakaupunki on meille erittäin tuttu paikka, tuntui kuin olisimme matkanneet johonkin Etelä-Euroopan kohteeseen. Voiko näin kaunista terassia todella olla olemassa?

Ravintolan oma TopRestaurants-sivu löytyy täältä!

Kukkia ja upeita yksityiskohtia

Ravintola Stenhusin sisäpiha oli täynnä kauniita kesäkukkia ja upeita yksityiskohtia. Sisäpihan rakennusten seinät on maalattu pastellisävyillä, mikä lisää paikan viehättävyyttä. Tarjoilijat ottivat meidät heti vastaan lämpimästi, kuten ravintolan palvelutasoon kuuluu ja meidät ohjattiin pöytään.

Tutkimme menua ja alkujuomiksi nautimme Aperol Spritzsiä sekä proseccoa. Listalla oli kattava valikoima niin liha-, kala- ja kasvisvaihtoehtoja. Menun annoksiin yhdistetyt maalaukset olivat myös huomionarvoisia. Illan aikana opimme, että ravintolan pääkokki Timofei Monahhov inspiroituu taiteesta.

Herkulliset alku- ja pääruoat

Saimme nopeasti huomata, että myös annokset todella olivat kuin taideteoksia. Alkupaloiksi valitsimme Saaremaan peura tartarin ”Surf and Turf” ja ”Lobster bisquen”. Erinomaiset valinnat aloittivat makumatkamme täydellisesti. 

Alkuruoka Lobster bisque

Pääruoaksi maistelimme Saarenmaan hirveä ”Venison” ja valkoista kalaa ”Halibut”. Nämäkin erinomaiset valinnat. Annokset oltiin koristeltu kauniisti erilaisilla versoilla ja kukilla.

Pääruoka Halibut

Näköala korkeuksissa ja jälkiruoat

Illan aikana saimme myös mahdollisuuden käydä kierreportaiden yläpäässä ihailemassa sisäpihaa hieman erilaisesta perspektiivistä. Kuinka idyllistä ja aivan uskomattoman kaunista!

Tallinnan suomalainen Tiina Still nauttii perheineen elämästään vanhassakaupungissa

Jälkiruoaksi valikoitui ”Bonbon” sekä ”Plum”. Tarjoilija kertoi, että ”Bonbon” on ravintolan kuvatuin jälkiruoka ja eniten keskustelua herättävä jälkiruoka. Annoksen sininen sävy on saatu thaimaalaisesta teestä. Luumuinen jälkiruoka ”Plum” osoittautui molempien suosikiksi. Ei liian makeaa, mutta täydellinen yhdistelmä fermentoitujen luumujen ja makean punaviinikastikkeen harmoniaa.

Jälkiruoka Bonbon

Jälkiruoka Bonbon

Halusimme vielä vähän pitkittää erityistä iltaa ja tilasimme kannullisen minttu-teetä jaettavaksi. Teen kanssa mukana tulleet ravintolan itsetehdyt marmeladit ja marengit sulivat suussa.

Kesäkonsertit

Kesäsesongin aikana konsertteja on joka lauantai. Esiintyjät edustavat eri tyylejä jazzista, piano musiikista erilaiseen maailmanmusiikkiin. Tämän iltainen muusikko oli erinomainen laulaja ja taitava pianisti. Musiikki oli juuri sopivalla volyymilla, joten pystyimme nauttimaan esityksestä ja silti keskustelemaan. Esiintyjä nosti tunnelman nopeasti kattoon ja sai syntymäpäiviä viettävän pöytäseurueen tanssimaan. Soittolistalla oli mm. Elton Johnin ”Rocketman” ja muita legendaarisia lauluja. Yleisö suorastaan hullaantui rock ’n’ roll -osuudesta.

Kesäsesongin aikana terassilla järjestetään konsertteja joka lauantai

Täydellinen yhdistelmä ruokaa ja tunnelmaa

Ravintola Stenhusin terassi oli täydellinen yhdistelmä iloisia ihmisiä, erittäin maistuvia annoksia sekä ainutlaatuista tunnelmaa. Suosittelemme tätä viehättävää kesäterassia lämpimästi kaikille, jotka etsivät erityistä paikkaa nauttia vanhankaupungin kesäillasta.

Käynti Ravintola Stenhusin sisäpihalle

Joten, kun seuraavan kerran suunnittelet vierailua Tallinnan vanhaankaupunkiin, muista poiketa Tallinnan kauneimmalle kesäterassille. Se on kokemus, jota et halua jättää väliin.

Rohkeasti sisään porttikongista!

Teksti ja kuvat: Anita Jarrah & Tiina Still

Ravintolan oma TopRestaurants-sivu löytyy täältä!

. . .

Ravintola Stenhus

Instagram: @stenhus_restaurant @schlosslehotel

Aukioloajat: Ma-su klo 12:00-23:00

Tutustu kesäkonserttien ohjelmaan täältä www.stenhusrestaurant.ee

Lue myös