Siirry pääsisältöön

Nonla – vietnamilaisen katuruoan sydämessä

Nonla ei ole vain ravintola – se on kulinaarinen matka Vietnamin kaduille. Ravintolan nimi tulee sanoista ”Nón Lá”, eli perinteisestä lehtihatusta, joka symboloi aitoutta ja arjen kauneutta. Nonla missiona on tuoda autenttinen vietnamilainen katuruokakulttuuri Suomeen – yksi maukas annos kerrallaan.

Moni kuvittelee vietnamilaisen ruoan olevan pelkkää nuudeleita tai kevätkääryleitä, mutta todellisuus on paljon rikkaampi, kertoo ravintoloitsija Cao, joka luotsaa Nonlaa intohimolla ja suurella sydämellä. Meillä ruoka kertoo tarinoita lapsuudesta, äidin keittiöstä ja Vietnamin elävästä katuelämästä.

Nonlassa ruoka tehdään käsityönä, perinteitä kunnioittaen.

Suosituin annos on klassinen Phở Bò, naudanlihakeitto, jonka liemi haudutetaan yli 12 tuntia ja naudanliha viipaloidaan käsin juuri ennen tarjoilua.

Phở on meille rakkaudenosoitus – jokaisella kokilla on oma versionsa, ja me olemme ylpeitä omastamme, Cao sanoo.

Nonlan keittiöfilosofia nojaa kolmeen arvoon: intohimo, aitous ja läpinäkyvyys. Annokset valmistetaan kuten Vietnamissa – ilman oikoteitä tai muunnoksia. Esillepano ei ole pääosassa, vaan maku ja rehellinen ruoka.

Cao johtaa Nonla tiimiä rennolla mutta määrätietoisella otteella.

En ole koulutettu kokki, mutta tiedän, mitä hyvä ruoka vaatii. Ja pidän kiinni siitä, että jokainen yksityiskohta hiotaan kuntoon – pilkkua voi aina viilata, hän naurahtaa.

Myös vietnamilainen kahvi on tärkeässä roolissa – vahvaa, täyteläistä ja juuri niin kuin se tarjoiltaisiin Hanoissa.

Nonlassa jokainen ateria on matka Vietnamin sydämeen. Sulje silmäsi, ota ensimmäinen suupala – ja anna makujen kertoa tarinaa.

Lue myös