

Helsingin parhaat ravintolat — 60 ravintolan listaus
Kokosimme kattavan yli 60 ravintolan listan Helsingin parhaista ravintoloista, jotta sopivan ravintolan löytäminen olisi mahdollisimman helppoa. Järjestimme ravintolat alueittain, joten löydät vaivattomasti juuri sinulle sopivan ravintolan, etsit sitten paikkaa Kampissa, Ullanlinnassa, Töölössä tai Kalliossa!
Katso alta Helsingin parhaat ravintolat!
Kamppi & Kaartinkaupunki
Muru on viinipainotteinen bistro, joka tuo ranskalais-italialaisen keittiön Helsinkiin. Ravintola yhdistää huolella valitun viinivalikoiman ja maistuvat annokset, ja sen tunnelma on lämmin ja kutsuva, sopien niin illallisille kuin viininmaisteluun.

Cafe Savoy on moderni suomalais-ranskalainen ravintola, joka keskittyy sesongin raaka-aineisiin ja perinteitä kunnioittaviin makuihin. Historiallinen sisustus ja laaja Savoyn viinikellari luovat elegantin miljöön, joka sopii erityisiin hetkiin ja hienostuneisiin lounaisiin
Boulevard Seafood on moderni pohjoismainen kalaravintola Bulevardilla, joka korostaa meren antimia ja kestävää ruoantuotantoa. Tarjolla on tuoreita mereneläviä ja huolella valmistettuja annoksia, jotka tuovat pohjoisen maut esiin tyylikkäässä ympäristössä. Boulevard Seafoodia pidetään yleisesti Helsingin laadukkaimpana kalaravintolana.
Ravintola Strindberg on klassinen pohjoismaalainen ravintola kahvila Strindbergin yläpuolella. Monipuolinen menu ja ikoninen sijainti tekevät siitä suositun kohteen niin kaupunkilaisille kuin turisteille.
Kosmos tarjoaa suomalaisia klassikoita modernilla otteella jugend-tyylisessä miljöössä. Ravintolan taiteellinen historia ja huolella valmistetut annokset luovat ajattoman ruokailukokemuksen. Psst. Kosmoksesta löytyy Helsingin paras Schnitzel!
Ravintola Jason on Michelin-palkitun kokin luotsaama ravintola, joka yhdistää pohjoismaisia ja japanilaisia makuja.
Alexanderplats on Espalla sijaitseva brasserie, joka tarjoaa eurooppalaisia klassikkoannoksia hienostuneessa miljöössä. Keskeinen sijainti Esplanadin varrella tekee siitä ihanteellisen paikan kaupunkilounaille ja illallisille.
Le Coucou Vert on ranskalainen bistro, joka tarjoaa klassisia makuja intiimissä miljöössä.
Noodle Master – Noodle Master on autenttinen kiinalainen ravintola, joka erikoistuu käsinvedettyihin nuudeleihin. Tarjolla on makuja eri Kiinan alueilta, myös gluteenittomia ja vegaanisia vaihtoehtoja.
Hills Dumplings keskittyy käsintehtyihin dumplingeihin ja moderneihin aasialaisiin makuihin. Menu tarjoaa pieniä annoksia ja luonnonviinejä rennossa ympäristössä, joka ammentaa inspiraatiota dim sumista.
Restaurant Armenian House on kodikas helmi, joka tuo armenialaisen keittiön rikkaat maut Helsinkiin. Ravintola yhdistää perinteiset reseptit ja lämmön täyteisen ilmapiirin, tehden siitä täydellisen paikan nauttia autenttisesta ruoasta ja tunnelmasta.
Yeastie Boi on Helsingin paras bagelravintola, joka valmistaa käsintehtyjä bageleita ja tarjoaa craft-juomia, kuten oluita. Rento tunnelma tekee siitä sopivan paikan lounaalle tai illanviettoon.
Monsieur K on Klaus K:ssa sijaitseva eloisa bistro, joka tuo ranskalais-välimerellisen keittiön Helsinkiin. Ravintola hurmaa huolella valmistetuilla cocktaileilla ja herkullisilla annoksilla, ja sen energinen tunnelma sopii täydellisesti ystäväporukoille.

Cafe Tampopo tarjoaa japanilaisia sandwichejä rennossa kahvilatunnelmassa.
Le Grec tuo Kreikkalaiset maut Helsingin sceneen meze-aterioineen ja välimerellisellä tunnelmallaan. Sijainti tarkistettavana, mutta ravintola sopii kreikkalaisen ruoan ystäville.
Salutorget on tyylikäs bistro, joka tuo skandinaavisen keittiön Helsingin historialliseen sydämeen. Ravintola yhdistää tuoreet raaka-aineet ja huolella valitun viinilistan, ja sen elegantti tunnelma kutsuu nauttimaan niin illallisista kuin perinteisestä iltapäiväteestä.

Boon Nam keskittyy moderniin thaimaalaiseen keittiöön hienostuneessa miljöössä.
Murasaki keskittyy izakaya-tyyliin ja japanilaisiin makuihin.
Nomad Food&Wine Helsinki on kulinaristinen seikkailu, joka tuo Afrikka-Italia-fuusioruoan Helsinkiin. Ravintola yhdistää kekseliäät annokset ja tarkoin valitun viinilistan, luoden eläväisen ja inspiroivan tunnelman niin illallisille kuin makumatkoille.
Goose Pastabar on moderni pastaravintola, joka valmistaa tuorepastaa paikan päällä. Ravintolan rento tunnelma ja myöhäiset aukioloajat tekevät siitä suositun paikan niin nopeaan illalliseen kuin iltamyöhän herkutteluun.
Ullanlinna, Punavuori & Eira
Ravintola Laivakoira on matalan kynnyksen ruokapaikka, joka yhdistää klassisen keittotaidon tuoreisiin, moderneihin vivahteisiin. Ravintola tarjoaa rentoa tunnelmaa, herkullista ruokaa ja monipuolisen viinivalikoiman.

Lisäksi HS valitsi Laivakoiran jälkiruoan koko Helsingin vuoden 2024 parhaaksi!
BasBas on tunnelmallinen bistro, joka yhdistää ranskalais-italialaisen keittiön perinteitä laajaan viinivalikoimaan. Ravintola tunnetaan rennosta ja kutsuvasta ilmapiiristään, joka sopii niin arki-iltoihin kuin erityisiin hetkiin. Ruokalistalla korostuvat huolella valmistetut annokset ja sesongin maut. BasBasilla on myös kaksi muuta ravintolaa: BasBas Kulma ja BasBas Studio.
Forza erikoistuu napolilais- ja roomalaispizzoihin, joissa taikinan pitkä kohotus tuo esiin ainutlaatuisen maun ja rakenteen. Forzaa pidetään Helsingin parhaana pizzeriana ja sen maine ulottuu kansainvälisiin palkintoihin asti.
Robusto keskittyy klassiseen gastronomiaan ja sesongin raaka-aineisiin. Tarjolla on huolella suunniteltuja annoksia, jotka yhdistävät perinteisiä makuja ja modernia keittotaitoa, luoden lämminhenkisen ruokailukokemuksen.
Nolita on leipomo ja ravintola, joka keskittyy pieniin annoksiin, alkuviineihin ja rentoon tunnelmaan.
Luovuus Kukkii Kaaoksesta on persoonallinen ja yllätyksellinen, ja ravintolan omaleimainen tyyli näkyy niin annoksissa kuin sisustuksessakin.
Vinkkeli on ruoka- ja viiniravintola, joka yhdistää klassisen keittiön moderniin otteeseen. Historiallisessa rakennuksessa toimiva ravintola tarjoaa huolella valittuja viinejä ja annoksia, jotka sopivat viininystävien ja kulinaristien makuun.

Vinkkeli tunnetaan yhtenä Helsingin parhaimmista ja laadukkaimmista ravintoloista.
Aoi keskittyy huolella valmistettuun nykyaikaiseen keittiöön. Kolmen kokin ohjaama ravintola tuo lautaselle tarkoin harkittuja makuja, jotka heijastavat vuosikymmenten kokemusta ja intohimoa ruokaan.
Grand Bar & Grill on Helsingin parhaimpia liharavintoloita, ja sen konsepti keskittyy klassisiin ranskalaisiin annoksiin ja kotimaiseen lihaan. Modernilla grillaustekniikalla valmistetut ruoat ja mutkaton tunnelma tekevät siitä suositun valinnan liharuokien ystäville.
Boneless on tunnettu rapeista kanaruoistaan ja smash-burgereistaan, jotka ovat voittaneet lukijaäänestyksiä. Rento palvelu ja tuoreet raaka-aineet tekevät siitä suositun street food -kohteen uudella asuinalueella. Bonelessilla on ravintoloita myös Fleminginkadulla, Jätkäsaaressa, Kannelmäessä, Kauniaisissa, Redissä, Töölössä sekä Helsingin ulkopuolella.
Maxill on rento korttelibistro Ullanlinnassa, joka keskittyy suomalaiseen keittiöön ja sesongin makuihin. Mutkaton tunnelma ja maistuvat annokset tekevät siitä suositun korttelibistron.
Yes Yes Yes tarjoaa kasvispainotteisia annoksia ja rennon ilmapiirin, joka sopii niin vegaaneille kuin sekasyöjille. Laaja cocktail-lista täydentää ruokailukokemuksen.
Grape Winebar on viihtyisä viinibaari, joka yhdistää laadukkaat viinit ja pienet purtavat.
Le Ankka on intiimi ravintola Eirassa, joka yhdistää ranskalaiset keittotekniikat suomalaisiin raaka-aineisiin. Sesongin mukaiset menut ja huolella kuratoitu viinilista luovat ainutlaatuisen ruokailukokemuksen.
Sea Horse tarjoaa suomalaisia klassikoita, kuten silakkapihvejä, perinteisessä tunnelmassa.
Onigri Musubi on street food -ravintola, joka keskittyy japanilaisiin riisipalloihin.
Thai Noodle tuo autenttiset thaimaalaiset annokset Helsinkiin. Mahdollisesti koko Suomen paras thaimaalainen ravintola.
The Boom Room on street food -ravintola, joka tarjoaa monipuolisia annoksia eloisassa tunnelmassa.
Nolla on zero waste -ravintola, joka keskittyy kestävään gastronomiaan ja paikallisiin raaka-aineisiin. Innovatiivinen lähestymistapa ja huolella suunnitellut annokset tekevät siitä edelläkävijän ekologisessa ruokailussa.
Hakaniemi, Kallio & Vallila
Ravintola 305 on moderni korttelibistro, joka tarjoaa pohjoismaisia makuja avokeittiön äärellä. Ravintola yhdistää rennon tunnelman ja huolella suunnitellut annokset, ja sen cocktailkulttuuri tuo lisäväriä ruokailukokemukseen.
Ravintola Maukku on pariisilaisvaikutteinen bistro, joka tuo ranskalaisen keittiön tunnelman Helsinkiin. Laaja alkuviinikellari ja sesongin raaka-aineista valmistetut annokset tekevät siitä paikallisten suosikin.
Gastro Cafe Kallio on ravintola, kahvila ja pienleipomo Kalliossa, joka nojaa ranskalaiseen maalaiskeittiöön. Luomuraaka-aineista valmistetut lounaat ja illalliset houkuttelevat paikallisia rentoon tunnelmaan.
FLÄT NO 14 on rento kaupunkilaisten olohuone, joka tuo Helsingin Kallioon mutkattoman ruokailukokemuksen. Tarjolla on herkullisia aterioita aamusta iltaan paikallisten juomien kera, ja sen välitön tunnelma kutsuu viihtymään.

Plein on Vallilassa sijaitseva bistro, joka tarjoaa maistelumenuun ja huolella valittuja luonnonviinejä. Entisen lihanleikkaamon tiloissa sijaitseva ravintola luo ainutlaatuisen tunnelman, joka yhdistää historian ja modernin ruokakulttuurin.
The Bull & The Firm on rento ravintola Kalliossa, joka keskittyy sesongin ruokiin ja cocktaileihin. Tarjolla on mutkattomia annoksia ja laaja valikoima luonnonviinejä, jotka luovat eloisan tunnelman.
Belmont by Daddy Greens on New York -henkinen pizzaparatiisi, joka tuo Helsinkiin rouhean makuelämyksen. Ravintola yhdistää artesaanipizzat ja laajan viinivalikoiman, ja sen innostava tunnelma kutsuu herkuttelemaan.
The Alley Restobar yhdistää rennon baarin ja ravintolan mutkattomassa tunnelmassa.
Vinolito on viini- ja tapasbaari Kalliossa, joka on inspiroitunut Madridin tavernoista. Espanjalaiset viinit ja tapakset luovat rennon ja sosiaalisen ilmapiirin. Vinoliton perustajat ovat myös perustaneet viehättävän kahvilan Cafeliton.
Blondie on New York -tyylinen pizzaravintola Vaasankadulla, joka tunnetaan tuoreista raaka-aineista ja perinteisestä pizzataikinasta.


Sörkan Rinkula on bagelkahvila Sörnäisissä, joka valmistaa bagelit perinteisesti keittämällä ne siirappivedessä ennen paistoa. Tarjolla on myös erikoiskahveja ja viinejä.
Wino on viinibaari ja ravintola Kalliossa, joka erikoistuu luomu- ja alkuviineihin. Bistroruoka ja rento tunnelma tekevät siitä suositun kohteen viininystävien keskuudessa. Tutustu Winoon täältä!
Töölö & Taka-Töölö
Finnjävel konseptiin kuuluu kaksi ravintolaa Salonki ja Sali. Finnjävel Salonki on yhden Michelin tähden hienostunut fine dining ravintola, kun taas Sali on hienostelematon ravintolakokemus. Molemmat ravintolat ovat suomalaisen keittiön juhlaa, joka tuo modernit suomalaiset maut Helsinkiin.


Atelje Finne on intiimi ravintola, joka keskittyy suomalaisiin raaka-aineisiin ja klassiseen keittiöön. Ravintola toimii kuvanveistäjä Gunnar Finnen entisessä ateljeessa, ja sen tunnelma on lämmin ja taiteellinen, täydentäen huolella valmistettuja annoksia.
Teller on uuden ajan töölöläisravintola, joka tuo rohkeita makuyhdistelmiä ja modernia otetta ruokapöytään. New Yorkin ravintolakulttuurista inspiroitunut paikka tarjoaa eloisan miljöön ja annoksia, jotka yllättävät ja ilahduttavat.
Restaurant Elite on Töölön kulttuuriravintola ja se on toiminut taiteilijoiden olohuoneena vuodesta 1932. Se tarjoaa perinteisiä suomalaisia annoksia, kuten vorschmackia, ja sen historiallinen tunnelma yhdistää menneen ajan charmia ja nykyhetken mukavuutta.

Bistro Miljöö on kodikas korttelibistro, joka tuo sesongin parhaat maut Helsinkiin. Ravintola yhdistää maistuvat annokset ja rennon ilmapiirin, tehden siitä ihanteellisen paikan nauttia hyvästä ruoasta arjen keskellä.
Kruununhaka & Katajanokka
Bona Fide on uuden aallon kortteliravintola, joka keskittyy kestäviin raaka-aineisiin ja kohtuuhintaisiin menuihin. Rento ilmapiiri ja huolella valittu viinilista tekevät siitä viihtyisän paikan naapuruston asukkaille.
Locanda Scappi on autenttinen italialainen bistro, joka kunnioittaa perinteitä ja tuo ne Helsinkiin suomalais-italialaisella twistillä. Ravintolan tunnelma on lämmin, ja annokset vievät makumatkalle Välimerelle.
Wellamo on moderni fine-dining ravintola Katajanokalla, joka keskittyy moderneihin pohjoismaisiin makuihin. Paikalliset, sesongin mukaiset raaka-aineet ja kodikas tunnelma tekevät siitä erityisen.
Sake Bar & Izakaya tuo autenttisen izakaya-kokemuksen Helsinkiin sakeineen ja pikkupurtavineen.
Kuurna on pieni ja viihtyisä ravintola Kruununhaassa, jossa menu vaihtuu usein sesongin ja saatavilla olevien raaka-aineiden mukaan. Paikka tarjoaa kodikkaan tunnelman ja annoksia, jotka kunnioittavat paikallisia pientuottajia ja klassisia makuja.

Puuttuuko jokin Helsingin paras ravintola listauksestamme? Lähetä meille vinkkisi Facebookissa, Instagramissa tai sähköpostilla: [email protected]. Täydennämme listaa säännöllisesti!