Nepalilaisen kulttuurin parhaat puolet
Base Camp -ravintoloissa halutaan tarjoilla ruokaa, joka on kuin hyvä ystävä: tuttu ja turvallinen, mutta silti sopivasti yllättävä.
Nepalilaisesta ruokakulttuurista ammentavien Base Camp -ravintoloiden omistaja Jyoti Kharel luottaa ammattitaitoon. – Ruoanlaitto on taidetta. Ilman ammattitaitoista taiteilijaa ruoasta ei tule laadukasta. Ammattitaidon lisäksi vaaditaan innostusta ja halua näyttää tietyn ruokakulttuurin parhaat puolet.
Ammattitaidon Kharel uskoo näkyvän ruoan ja palvelun tasalaatuisuudessa. Tasalaatuisuuden valvonnassa Base Camp -ravintoloissa luotetaan myös asiakkailta saatuun palautteeseen. Palautteesta iloitaan ja siitä otetaan opiksi, vakuuttaa Kharel.
– Meidän mielestämme laatu on aina tärkeämpää kuin määrä. Ilahdumme suuren asiakasmäärän sijaan enemmän siitä, että asiakkaista tulee kanta-asiakkaita, joita saamme palvella säännöllisesti.
Ruoan lisäksi ravintolan pitää Kharel mielestä tarjota myös muita elämyksiä. – Haluamme panostaa siihen, että erotumme muista nepalilaisista ravintoloista myös esimerkiksi ravintolan sisustuksessa ja astioissa. Siitä saamme usein kiitosta.
Kharel kertoo nepalilaisuudesta olevan paljon enemmän variaatioita, kuin mitä moni uskoo.
– Olemme kokeilleet ravintoloissamme paljon sellaista, mitä Suomessa ei ole aiemmin nähty.
Teksti: Tiina Örn