Carelian Riesling-viikot starttaavat
Huhtikuun puolessa välissä Careliassa alkaa pientuottajiin keskittyvät Riesling-viikot: oma viinimaahantuonti mahdollistaa asiakkaille pääsyn harvinaisten herkkujen äärelle.
Harvapa tietää, että Mannerheimintien klassikkoravintola Carelia oli aikoinaan apteekki. Karjalaissyntyinen proviisori risti apteekkinsa kotiseutunsa mukaan ja tilassa on tänäkin päivänä nähtävissä alkuperäisen ajan tunnelmaa – lattia valmistettiin 1920-luvulla ja samalla tilattiin Italiasta jalopuinen tiski, joka seisoo komeasti vieläkin ravintolasalissa.
Vuonna 1996 ravintolaksi muutetun Carelian palveluetiketti on kunnossa: ruuat valmistetaan alusta alkaen itse ja salin henkilökunta taitaa palvelun salat.
Riesling-viikot starttaavat 16.4.
Huhtikuun puolessa välissä Careliassa alkaa pientuottajiin keskittyvät Riesling-viikot: oma viinimaahantuonti mahdollistaa asiakkaille pääsyn harvinaisten herkkujen äärelle.
Tällä kertaa rieslingviikoilla 16.4. – 27.5. välisenä aikana vuorossa ovat viinituottajat Saksasta, kuten Schloss Lieser, Mosel sekä Thomas Haag – palkittu vuoden viinintekijä (Gault Millau Weinguide Deutschland 2015). Samasta perheestä myös hänen isä ja veli ovat saaneet samaisen kunniamaininnan – suvussa eittämättä osataan viininvalmistus.
Tasting-illat kuukauden eka maanantai
Myös super suositut tasting-illat jatkavat joka kuukauden ensimmäinen maanantai. Noin puolentoista tunnin illassa maistellaan viidestä seitsemään viiniä ja nautitaan kevyt illallinen.
Teksti: Clarissa Jäärni