Haikon kesä on täynnä tunnelmaa ja makuelämyksiä
Haikon Kartano tarjoaa parasta läpi kesän. Miltä kuulostaa Michael Björklundin suunnittelema kesämenu, grilliherkut tai viileä viinilasillinen jazztrion säestyksellä puistoon avautuvalla terassilla?
Haikon Kartano tarjoaa parasta läpi kesän. Miltä kuulostaa Michael Björklundin suunnittelema kesämenu, grilliherkut tai viileä viinilasillinen jazztrion säestyksellä puistoon avautuvalla terassilla?
Haikon Kartanon ravintolasalit sijaitsevat kauniissa kartanorakennuksessa, mutta kesäisin ruokailla voi myös aurinkoisella kartanoterassilla, josta avautuu upea puistonäkymä. -Terassillamme tapahtuu läpi kesän. Tulevana kesänä meillä on grilli kuumana joka perjantai aina juhannuksesta elokuun loppuun saakka ja lauantai-iltaisin vieraita viihdyttää jazztrio, ravintolatoimenjohtaja Riitta Vesterinen kertoo.
Haikon kesäkausi käynnistyy 8.6. meren rannalla Villa Haikon ”Nordic Fish & Wine” –tapahtumalla, jossa pääsee nauttimaan eri tavoin valmistettuja pohjoismaisia kala- ja äyriäisannoksia. Paikalla on vähintään 7-8 keittiömestaria, jotka työskentelevät ruokapisteillä. Tapahtuman teema on Itämeri ja menussa on vaikutteita Itämeren ympäristön kaupungeista ja kylistä.
Syksyllä Kartanon viini-illoissa seikkaillaan mielenkiintoisten juomien ja hyvän ruuan parissa niin syksyisessä metsässä, Piemonten kukkuloilla kuin Australian viinitarhoilla
Haikon teemoitetuista viini-illoissa alan asiantuntija kuljettaa iltaa ja Haikon keittiömestari kertoo menusta ja vastaa kysymyksiin. Illat ovat varmasti nautinnollinen elämys ja hyödyllinen tietoisku kokeneemmallekin viinin harrastajalle. Illallinen katetaan kartanon Romanov-saliin tai merenrantahuvila Villa Haikkoon illasta riippuen.
Kesämenu Michael Björklundin käsialaa
Haikossa on ollut jo usean vuoden ajan tarjolla neljän ruokalajin kesämenu, joka on ahvenanmaalaisen keittiömestari Michael Björklundin käsialaa. – Kokonaisuuden ovat hioneet yhdessä Micken kanssa Haikon keittiöpäällikkö Jyrki Yli-Uotila tiimeineen.
Menu on rakennettu pohjoismaisten raaka-aineiden ympärille. – Se muodostaa Haikon ruokafilosofian ytimen.
Raaka-aineet naapurista
Haikon Kartanon ruokafilosofia perustuu suomalaisiin raaka-aineisiin ja naapurista tulevaan ruokaan. – Puhumme lähituottajien sijaan naapureista, joiden raaka-aineet rakentavat Haikon ruokamaailman ytimen. Olut ja alkuvehnä tulee Malmgårdin kartanosta, paikallinen kalastaja toimittaa meille kalaa saatavuuden mukaan, suklaat ja jäätelöt tulevat Porvoon pientuottajilta ja häränliha Bosgårdin kartanosta Porvoosta, Vesterinen kertoo.
Haikon kesämenu á la Michael Björklund
11.6. – 10.9.
Alkuruoka
Käsinkuorittuja katkarapuja ja kirjolohta Ahvenanmaalta
Väliruoka
Kylmää perunakeittoa ahvenanmaalaisesta perunasta, rapeaksi paahdettua possun kylkeä ja villisipulia.
Pääruokavaihtoehdot
Paistettua ahventa ja perunan kanssa muhennettua kylmäsavuhaukea
tai
Ahvenanmaan karitsaa fileenä ja kylkenä sekä paahdetuista juureksista ja lihaliemestä keitettyä kastiketta
Jälkiruoka
Maitosuklaata, kinuskia ja mutakakkua
Pöytävaraukset ja lisätietoa www.haikko.fi
Teksti: Mia Heiskanen