Smör – uniikit tilat ja uniikkia ruokaa
Tänä vuonna yhdeksän vuotta täyttävä Smör vannoo sesonkien nimeen. Jokainen annos on käsityönä tehty taidonnäyte, joka valmistetaan sesongin parhaista raaka-aineista. Kesä starttaa Paddaisten kartanon valkoisella parsalla.
Smör sijaitsee historiallisessa miljöössä: ravintolasalina toimiva tila oli aikoinaan ristikytkentähuone ja täynnä puhelinpiuhoja. Nyt siellä nautitaan skandinaavisia herkkuja Smörin tapaan. Smör nojaa vahvasti skandinaaviseen keittiöön, paikallisiin sesongin raaka-aineisiin ja pientuottajien tuotteisiin, jotka hankitaan suoraan tuottajilta. – Smörin keittiössä mennään vahvasti raaka-aine edellä ja pyrimme olemaan aina niin kiinni sesongissa kuin mahdollista, toimitusjohtaja Janne Juvonen kertoo.
Kesäsesonki käynnistyy Paddaisten kartanon valkoisella parsalla, jonka satokauden tuotannon Smör ostaa kokonaisuudessaan. – Kyseessä on uniikki, sata vuotta vanha juurakko, jota saa vain meiltä.
Yllätysmenu ykköstuote
Smörin keittiössä inspiroidutaan skandinaavisen keittiön rehellisestä ja rouheasta ruoasta. – Ammennamme sen yllätyksellisistä yksityiskohdista, ja perusmenumme vaihtuu 8 viikon välein ja yllätysmenu joka toinen viikko. Yllätysmenu on selkeästi ykköstuotteemme ja aina ajankohtainen raaka-aineidensa puolesta.
Roni Toivari on tuore keittiömestari
Smörin keittiössä on heiluttanut kauhaa helmikuusta lähtien keittiömestari Roni Toivari. – Roni on innovatiivinen keittiömestari. Hän noudattaa hyvin Smörin skandinaavisen keittiön ideologiaa ja innostuu kauden herkuista.
Ravintola Smör sai Paistinkääntäjien kilven syksyllä 2014
– Smör on poikkeuksellisen laadukas ravintola, jonka ruoka on tasalaatuista ja maut aina kohdallaan, kehui Turun voutikunnan aluevouti Turkka Oiva.
Ravintola Smör
Läntinen Rantakatu 3, 20100 Turku,
puh. 02 536 9444, [email protected]
www.smor.fi