Siirry pääsisältöön

Fiftari – 50-luvun henkeä, hyvää ruokaa ja elämystä Hämeenlinnan sydämessä

Alle tunnin ajomatkan päässä Helsingistä sijaitsee ravintola, josta on kasvanut todellinen matkailukohde. Hämeenlinnan keskustassa, entisen pankkisalin komeissa puitteissa, toimii Fifth Avenue, tuttavallisemmin Fiftari – äidin ja tyttären vuonna 2015 perustama 50-luvun hengessä sisustettu ravintolakokonaisuus, jossa yhdistyvät ruoka, tunnelma ja tekeminen.

Fiftari tarjoaa 15 metriä korkeaa nostalgiaa

Jo sisään astuessa kävijä kohtaa poikkeuksellisen ympäristön. 15 metriä korkea sali, aidot vintage-autot ja moottoripyörät luovat miljöön, joka tuntuu enemmän elämysmatkalta kuin ravintolakäynniltä.

Fiftari on paikka, johon tullaan viihtymään koko päiväksi. Ruoan lisäksi talosta löytyy kuusi keilarataa, yksityiskabinetteja saunalla ja ilman, biljardia, dartsia sekä lapsiperheille oma leikkialue yläkerrassa.

Klassikoita ja käsityötä keittiöstä

Keittiössä luotetaan perusasioihin: aitoihin makuihin, kotimaisiin raaka-aineisiin ja käsityöhön. Kaikki tehdään itse – kastikkeet keitetään omin käsin, pihvit paistetaan tilauksesta ja burgerit rakennetaan alusta alkaen paikan päällä.

Talon klassikkoannos on pippuripihvi kotimaisesta sisäfileestä, joka tarjoillaan täytetyn uuniperunan ja talon oman pippurikastikkeen kanssa. Annos on noussut asiakkaiden kestosuosikiksi, eikä syyttä – se edustaa täydellisesti Fiftarin filosofiaa: rehellistä ruokaa ilman oikoteitä.

”Meille ruoka ei ole vain annos, vaan huolella valmistettu hetki”, ravintolan väki kertoo. ”Haluamme, että jokaisesta suupalasta maistaa sen, mistä olemme ylpeitä – laadusta, runsaudesta ja mausta.”

Keittiömestarin motto kertoo kaiken

Fiftarin keittiömestarin motto tiivistää intohimon, joka näkyy jokaisessa annoksessa:
“Näihin töihin ei synnytä, näihin kuollaan!”

Lue myös