

Tallink Siljan Bubble Cruise – kun elämä kuplii täydellisesti
Samppanjan ystävän unelma merellä. Yksi yö, viisi ruokalajia, kymmenittäin kuplivia elämyksiä ja meren yllä keinahteleva hetki, jolloin arki unohtuu.
Syyskuussa pääsin ensimmäistä kertaa kokemaan Tallink Siljan Bubble Cruisen, eli shampanjaristeilyn. Tässä matkassa yhdistyy kaikki loman ainekset: pääset hetkeksi ulkomaille, vaikka olet vain yön poissa. Joku muu laittaa sinulle ruoat ja petaa sängyn. Saat herkutella upeilla luomuksilla sekä lautasella että lasissa. Ja mikä parasta, ympärilläsi on iloinen joukko samppanjan ystäviä, jotka jakavat saman kuplivan intohimon.



Seuraava Bubble Cruise järjestetään Silja Symphonylla Helsingistä 7. marraskuuta sekä 14.2, eli ystävänpäivänä ensi vuonna. Jos kaipaat talven keskelle pakoa, joka maistuu ilolta ja tuoksuu mereltä, tämä on täydellinen tapa katkaista arki.
Samppanjaillallinen, joka jää mieleen
Risteily alkoi viiden ruokalajin samppanjaillallisella, joka oli täydellinen aloitus merelliselle minilomalle. Jokainen annos oli rakennettu samppanjan ympärille, ei toisinpäin. Jokainen suupala ja jokainen siemaus olivat tasapainossa keskenään. Viisi lasia, viisi ruokalajia ja viisi kertaa onnellinen huokaus. Illallisen alussa keittiömestari saapui paikalle kertomaan illan luomuksistaan.








Kaikki shampanjat tulevat samalta talolta, joka oli tällä kertaa Demiere. llallisen aikana pöytään saapui myös samppanjatalon edustaja Lysandre Demiere, joka kertoi suvun tarinoita, viinitilan historiasta ja omasta suhteestaan samppanjaan. Hänen intohimonsa oli tarttuvaa. Kuuntelimme, maistelimme ja hymyilimme.









Kuplamessut, joilla aika pysähtyy
Seuraavana päivänä laivan konferenssikansi oli muuttunut kelluvaksi kuplamaailmaksi. Kymmenkunta maahantuojaa esitteli toinen toistaan kiinnostavampia samppanjoita, crémant’eja ja proseccoja. Messulipukkeilla sai maistella kaikkea, yhdestä lipukkeesta kuuteen, ja uusia lippuja sai ostaa parilla eurolla.















Tunnelma oli kuin minifestivaaleilla, mutta merellä. Ihmiset keskustelivat, vertailivat makuja ja löysivät omia suosikkejaan. Itse huomasin palaavani yhä uudelleen pöydille, joissa tarjolla oli pieniä tarinoita jokaisen pullon takana. Kuplamessuilla on helppo unohtaa aika. Siellä puhutaan vain ilosta, mausta ja elämyksestä.


Laurent Perrierin Master Class
Halusin myös oppia lisää, joten osallistuimme Laurent Perrierin Master Classiin. Se oli kuin kurkistus samppanjan sieluun. Pöydällä odotti viisi lasia, jokainen oma tarinansa, oma tyylinsä ja oma rytminsä. Asiantuntija johdatti meidät talon historiaan ja makujen maailmaan rauhallisesti ja intohimoisesti. Maistellessa ymmärsi, miksi samppanja on niin paljon enemmän kuin juhlan juoma. Se on taito, tunne ja traditio samassa lasissa.

Hetki, joka jää mieleen
Tämä risteily onnistui yhdistämään kaiken, mitä täydellinen miniloma voi olla. Meren rauha, hyvä ruoka, samppanja ja sopiva määrä ylellisyyttä. Mikään ei ollut liikaa, kaikkea oli juuri sopivasti.
Seuraava Bubble Cruise järjestetään Silja Symphonylla Helsingistä 7. marraskuuta sekä 14.2, eli ystävänpäivänä ensi vuonna. Suosittelen lämpimästi. Tämä on matka, jossa elämä todella kuplii.
Jutun on kirjoittanut TopTravelsin Titti ja kuvat on ottanut Elina Engberg
