

Viking Linen Vihreä merikokous tarjoilee elämyksellisestivastuullisuutta kokousosastolla, lautasella ja myymälässä
Kokoustamisessa isossa roolissa ovat kokoustilojen lisäksi kokouksessa tarjoiltava ruoka ja juoma, elämyksiä unohtamatta. Viking Linen Vihreä merikokous tarjoaa kokousvieraiden riemuksi vastuullisia tapoja nauttia sekä kokouksen aikana että sen jälkeen viihtyen.
Ruokaa ja juomaa vastuullisemmin
– Kokousmatka on aina kokonaisuus, mihin sisältyy myös ruoka ja juoma,
kertoo Viking Linen Head of Customer Experience Marika Immonen. – Meille
korkealaatuiset raaka-aineet ja ruuan herkullisuus ovat hyvin tärkeitä.
Painotamme myös ruoka- ja juomatuotteissamme vastuullisuutta,
paikallisuutta ja sesonkimakuja.
Tärkeä kokousten polttoaine on kahvi, ilman sitä ei Suomessa käytännössä
kokousteta. Viking Linen Vihreässä merikokouksessa herkullista kahvia voi
nauttia hyvällä omallatunnolla.
– Laivoilla tarjoiltava kahvi on kestävästi tuotettua Slow Forest- luomukahvia,
jota viljellään varustamon omalla nimikkotilalla Laosissa. Kahvinporot
kierrätetään myös jälleenkäyttöön puutarhamullan raaka-aineeksi, avaa
kahvin taustoja Marika Immonen. -Testasimme uutta Slow Forest-
kahviamme ennen sen käyttöönottoa sekä asiakkailla että omalla
henkilökunnalla – ja se sai suitsutusta molemmilta. Kun kahvia keitetään
aluksillamme yhteensä 8,5 miljoonaa kupillista vuodessa, haluamme, että se
on sekä vastuullista että maukasta. Teenjuojat voivat taas nauttia Vihreässä
merikokouksessa EU-sertifioitua Reilun Kaupan luomuteetä.
Herkuttelua hyvällä omallatunnolla voi Vihreässä merikokouksessa jatkaa
kokoustamisen tauoilla ja sen jälkeen, koska saatavilla on Viking Linen
erinomaiset ravintolapalvelut, joissa on myös ajateltu valintojen
vastuullisuutta. Marika Immonen kertoo, miten ravintoloiden raaka-aineista
noin seitsemänkymmentä prosenttia tulee pohjoismaista, ja laivalla saatavilla
olevat menut tuovat sesongin maut kokoustajien eteen, jolloin voidaan
käyttää paljon juuri silloin luontevasti sadonkorjuussa olevia aineksia.
– Meillä on kunnianhimoinen tavoite tarjota Itämeren parasta ruokaa
asiakkaillemme vastuullisuuteen panostaen, summaa Immonen. – Tähän
kuuluu sesongin ja paikallisuuden lisäksi myös ruokahävikin tarkkailu ja
vähentäminen.
Immosen mukaan Vihreässä merikokouksessa ruokailun voi valita joko
suositussa buffet-ravintolassa, jonka noutopöydistä löytyy runsaasti
herkullisia vaihtoehtoja, joista valita suosikkinsa, tai a la carte -puolelle, jossa
maukkaat pöytiin tarjoiltavat annokset vievät kielen mennessään.
Molemmissa ravintoloissa on huomioitu myös kasvava kiinnostus
kasvisruokavaihtoehtoihin. Kokousryhmät pysyvät yhdessä myös ruokailun
aikana, sillä heille varataan aina yhtenäiset pöytäpaikat ennakkoon.
Risteilyllä nautinnollista on ostosten teko, ja sitäkin voi tehdä hyvällä
omallatunnolla, koska Viking Line on lisännyt vastuullisia valintoja
myymälöihin, merkiten ne hyllyihin erikseen vihreällä logolla. Lisäksi
vastuullisuus on huomioitu kokousmatkan lisäohjelmassa ja Immosen
mukaan kokousvieraille voi tilata esimerkiksi erilaisia laivakierroksia, joista
yhden teemana vastuullisuus.
– Pyrimme yhdistämään Vihreässä merikokouksessa elämyksellisyyden
vastuullisuuteen kokonaisvaltaisesti samalla kuin kokousvieraiden työ- ja
vapaa-aika yhdistyy. Matkanjohtajille on tärkeää, että ihmiset viihtyvät ja
verkostoituvat myös kokouksen ulkopuolella, ja risteily on erinomainen paikka
tähän. Vihreä merikokous mahdollistaa vastuullisesti pienen elämysmatkan
työkärjellä, jolloin saa hetken tuntea olevansa irti arjesta. Porukalla voidaan
tehdä töitä, mutta myös herkutella ja nauttia risteilyn viihdetarjonnasta,
Vihreän merikokouksen yhteydessä kaikki tämä hyvällä omallatunnolla.