Siirry pääsisältöön

Täältä löytyy Suomen paras hampurilainen — listasimme 10 parasta ravintolaa

Nykyisin huippuravintolat ja huippukokit tarjoavat gourmet-hampurilaisia, joissa yhdistyvät laadukkaat raaka-aineet ja kekseliäät reseptit. Kysyimme lukijoiltamme, mistä löytyy heidän mielestään Suomen paras hampurilainen. Vastausten perusteella olemme koonneet listan kymmenestä parhaasta hampurilaisravintolasta.

Boneless Burger on lukijoidemme mukaan koko Suomen paras. Erityisesti heidän Smash hampurilainen sekä Crispy Chicken hampurilainen ovat hurmanneet asiakkaat rapeudellaan ja herkullisilla makuyhdistelmillään. Ravintoloita löytyy Helsingistä, Kauniaisista ja Tampereelta, ja he avaavat joulukuussa 2024 uuden ravintolan Leville ravintola Monon tilalle.

Friends & Brgrs on suomalainen hampurilaisketju, joka erikoistuu luoviin burgereihin. Burgerit on tehty tuoreista kotimaisista raaka-aineista. He jauhavat pihvit, paistavat ranskalaiset ja leipovat sämpylät paikan päällä. Löydät heidän ravintoloitaan ympäri Suomea.

Hampurilainen Friends & Brgrs paras hampurilainen

Naughty BRGR on Akseli Herlevin ja hänen yhteistyökumppaninsa Tomi Ruuskasen perustama burgeriketju, joka aikoinaan aloitti uuden burgeriaallon Suomessa. Ravintola on erikoistunut korkealaatuisiin ja innovatiivisiin hampurilaisiin, joissa käytetään parhaita raaka-aineita ja huolella valmistettuja kastikkeita. Ravintoloiden tunnelma on rento ja moderni, ja se sopii hyvin niin lounas- kuin illallispaikaksi.

Treffi Pub & Bistro on suosittu ravintola ja pubi Helsingin Herttoniemessä. Se tunnetaan rennosta ja viihtyisästä ilmapiiristään sekä erityisesti burgereistaan. Ravintola tarjoaa myös laajan valikoiman käsityöläisoluita ja muita juomia. Lisäksi ravintolassa järjestetään säännöllisesti erilaisia tapahtumia ja teemailtoja, kuten livemusiikkia ja pubivisoja.

Pancho Villa on suomalainen klassikko jo vuosikymmenien takaa. Pancho Villa -ravintoloita löytyy ympäri Suomea, niin pienistä kuin suuristakin kaupungeista.

Grilli Room on Hankasalmessa sijaitseva hampurilaisravintola, joka erikoistuu grillattuihin hampurilaisiin. Ravintola äänestettiin Suomen parhaaksi myös Burgerloversin järjestämässä burgeriravintola kilpailussa. Perinteisten burgerien lisäksi listalta löytyy myös vegaanisia ja gluteenittomia vaihtoehtoja.

Kauppuri 5 on kuulunut oululaiseen katukuvaan jo yli 14 vuoden ajan. Ravintola erikoistuu luoviin makuihin ja yhdistelmiin. Kivijalkaliikkeemme valmistaa burgereita käsityönä persoonallisella asenteella ja ripauksella pohjoista pöljyyttä.

Ohana Grille keskittyy laadukkaaseen fastfoodiin omalla räätälöidyllä twistillä. Alusta asti perusideana on ollut valmistaa lähes kaikki paikan päällä alusta loppuun, käyttäen lähituottajia aina kun mahdollista. Ohanan burgerit on valittu Tampereen parhaiksi jo vuosien ajan.

Bites Burger on vuonna 2016 perustettu hampurilaisbrändi. Ensimmäinen ja alkuperäinen ravintola palvelee Vallilan teollisuusalueella. Burgerit tehdään aina alusta loppuun käsin paikan päällä. Heidän Vallilan ravintolastaan löydät hampurilaisten lisäksi mainion valikoiman hana- sekä pullo-oluita.

Blind Burger on Porin keskustassa sijaitseva hampurilaisravintola, joka tarjoaa raikkaita ja astetta laadukkaampia hampurilaisia käsin tehtynä. Missiona on ollut aina valmistaa kaikki tuotteet tuoreista ja terveellisistä raaka-aineista. Kaikki burgerit sisältävät itseleivotun briossisämpylän ja valitsemasi pihvin (pihvit valmistetaan Kuuminaisten rotukarjan naudanjauhelihasta ja pihvin saa medium+ tai smash-pihvinä), cheddar-juustoa. Ketsupin he keittävät itse NAMS-tomaateista, kuten myös kastikkeet ja lisätäytteet.

Lue myös