Siirry pääsisältöön

Matkalla Pohjois-Latviassa – Limbazin alue

Birinin linna ja linnan upea ravintola

Bīriņin linna tuo vahvasti mieleen Porvoossa sijaitsevan Haikon kartanon. Birinissä on samankaltainen elegantti tunnelma, ja historiallinen arkkitehtuuri. Kummankin kohteen tausta heijastaa vanhan ajan ylhäisön elämäntyyliä, ja sekä Bīriņissä että Haikossa vierailija pääsee sukeltamaan menneeseen aikaan samalla, kun nauttii modernin mukavuuden ja hemmottelun eduista. Linnamiljöön rauhallisuus, luonnonläheisyys ja mahdollisuus vetäytyä hetkeksi kiireisestä arjesta houkuttelee esimerkiksi paljon viikonloppumatkalaisia Riiasta.

Huoneluokkia löytyy standard-huoneista sviitteihin, jossa on jopa on oma piano!

Täällä ruoka on myös keskeinen osa vierailuelämystä. Keittiö tarjoailee upeasti esilletuotuja lautasluomuksia, jossa painotetaan paikallisten raaka-aineiden käyttöä. Bīriņissä tämä tarkoittaa esimerkiksi tuoretta kalaa läheisestä Butnieks-järvestä tai metsien herkkuja, kuten kantarelleja ja herkkutatteja. Ateriat ovat paitsi kulinaristinen elämys myös keino tutustua paikalliseen makumaailmaan ja luontoon.

Vaikka Bīriņin linna sijaitsee hieman kauempana Suomesta, se on sopivasti reitin varrella, jos olet matkalla Latvian halki. Tämä tekee siitä täydellisen pysähdyspaikan matkan varrella – tässä on täydellinen kohde paikaksi, jossa voit ottaa aikaa itsellesi. Vain parin päivän vierailu riittää lataamaan akkuja ja nauttimaan linnan tarjoamasta rauhasta. Tässä kuvankauniissa ympäristössä voit unohtaa kiireet, uppoutua historiaan ja nauttia kaikista Bīriņin linnan tarjoamista herkuista ja hyvinvointipalveluista – aivan kuten Haikon kartanossa.

Hopeamuseo

Jos olet kerran täällä suunnassa, niin sinun on pakko piipahtaa Limbažin hopeamuseossa! Limbažin hopeamuseon kaikki työt ovat kuuluisan latvialaisen hopeasepän Oleg Auzerin käsialaa. Auzer on tunnettu erityisestä taidostaan hopean työstämisessä, ja hänen töitään pidetään todellisina mestariteoksina, joissa yhdistyvät tarkkuus, luovuus ja käsityöläisperinteen arvostus.

Auzer ei ollut vain lahjakas hopeaseppä, vaan myös visionääri, joka vuosikymmenien ajan työskenneli hopean parissa, kehittäen omaa ainutlaatuista tyyliään ja kunnioittaen perinteisiä tekniikoita. Limbažin hopeamuseo on omistettu hänen elämäntyölleen, ja se esittelee hänen käsityöläisyyttään upeiden esineiden kautta – aina koruista ja koriste-esineistä taiteellisiin ja uskonnollisiin töihin.

Oleg Auzerin hopeatyöt ovat ainutlaatuisia paitsi taiteellisen arvonsa vuoksi myös sen, kuinka ne edustavat käsityön hienouksia ja hopeasepäntyön perinnettä. Museossa vierailijat pääsevät tutustumaan hänen elämäntyöhönsä ja ihailemaan hopeaesineitä, jotka ovat syntyneet yhden miehen käsistä, mutta jotka kantavat mukanaan vuosikymmenten perinnettä ja taitoa.

Jokainen hopeatyö on vaatinut valtavasti aikaa ja taitoa. Yhden teoksen tekemiseen saattaa kulua noin vuosi, mikä kertoo hänen töidensä yksityiskohtaisuudesta ja huolellisuudesta. Auzerin käsityöläisyys ei ole vain hopean muotoilua, vaan taiteellinen prosessi, jossa jokainen yksityiskohta hiotaan täydellisyyteen – ja keskimääräinen valmistusaika yhdelle taideteokselle on noin vuosi!

Seuraavaksi suuntaamme Valmieran suuntaan, jossa pääsemme vierailemaan Zilaiskalnsin näköalatornille, Valmiermuizan panimokierrokselle sekä Valmieran museoon Wolmartin näyttelyyn! Herkuttelemme myös Michelin-mainitussa Akustika-ravintolassa sekä yövymme viihtyisässä Hotel Wolmartissa. Kaikki tämä on luettavissa huomenna meidän kanavastamme – joten pysyhän kuulolla!

Lue myös