Helsingin parhaat ravintolat 2024 – listasimme 10 parasta ravintolaa
Helsinki on kansallisesti ja maailmanlaajuisesti kiinnostava ja arvostettu ravintolakaupunki. Etenkin keväällä järjestetty Michelin-gaala nosti Helsingin kansainvälistä statusta entisestään.
Helsinki on kansallisesti ja maailmanlaajuisesti kiinnostava ja arvostettu ravintolakaupunki. Etenkin keväällä järjestetty Michelin-gaala nosti Helsingin kansainvälistä statusta entisestään. Kaupungista löytyy Suomen kattavin tarjonta laadukkaita matalan kynnyksen bistroja, hienostuneita Michelin-tähtiravintoloita sekä modernia ja laadukasta katuruokaa. Kysyimme lukijoiltamme, mistä löytyy heidän mielestään Helsingin paras ravintola. Vastausten perusteella olemme koonneet listan Helsingin kymmenestä parhaasta ravintolasta.
Ravintola Muru
Ravintola Murun filosofia on yksinkertainen. Valitse paras saatavilla oleva raaka-aine, valmista se suorasukaisesti ja viiniä kunnioittaen.
Muuta ei tarvita.
Ravintola Murun perustivat kaverukset 2010, tarkoituksenaan tehdä itselleen hyvä työpaikka ja kavereilleen paras mahdollinen ravintola. Muru on kirinyt vuosien aikana Helsingin ehdottomaksi klassikoksi. Muru tunnetaan sekä hyvästä ruuasta että niihin sovitetuista loistavista viineistä ja tinkimättömästä intohimosta asiakaspalvelua kohtaan.
BasBas & BasBas Kulma
BasBas, eli Baskeri & Basso, sekä sen naapuriravintola BasBas Kulma ovat suosittuja bistrotyylisiä paikkoja, joissa tarjoillaan jaettavia, pieniä annoksia. Ruokalista vaihtelee kausien mukaan, ja se perustuu vahvasti tuoreisiin raaka-aineisiin. Molemmat ravintolat vetävät puoleensa etenkin paikallisia asiakkaita, jotka arvostavat rentoa tunnelmaa ja korkeaa laatua. Viinilistalla painotetaan biodynaamisia ja alkuviinejä, ja hintataso on keskitasoa korkeampi.
Kappeli
Kappeli on yksi Helsingin tunnetuimmista ja perinteikkäimmistä ravintoloista, jonka historia ulottuu 1800-luvulle. Se sijaitsee upealla paikalla Esplanadin puistossa. Ravintola tarjoaa klassista suomalaista ja kansainvälistä ruokaa, ja annokset seuraavat perinteistä kaavaa: alku-, pää- ja jälkiruokia. Asiakaskunta koostuu sekä paikallisista että turisteista, sillä Kappeli on suosittu vierailukohde matkailijoille. Hintataso on keskitason yläpuolella, ja viinilistalta löytyy laaja valikoima klassisia viinejä, mutta myös uudempia tulokkaita.
Lie Mi
Lie Mi tarjoaa modernia vietnamilaista ruokaa ja fuusiokeittiön makuja. Annokset ovat pääosin pieniä ja jaettavia, mikä tukee rennon ruokailun ideaa. Ravintola houkuttelee paikallisia kaupunkilaisia ja nuorempaa asiakaskuntaa, joka arvostaa kansainvälistä ruokakulttuuria ja rentoa tunnelmaa. Hintataso on kohtuullinen, ja viinilista ei ole pääosassa, mutta tarjolla on muutamia perinteisiä vaihtoehtoja.
Alexanderplats
Alexanderplats on skandinaavista keittiötä edustava ravintola, joka keskittyy tarkoin valmistettuihin, innovatiivisiin annoksiin. Ruokalista sisältää perinteisesti alku-, pää- ja jälkiruokia, ja ravintolan asiakaskunta koostuu niin paikallisista kulinaristeista kuin vierailevista ruoan ystävistä. Hintataso on korkea. Viinilista on laaja ja sisältää sekä klassisia viinejä että luonnonmukaisesti tuotettuja vaihtoehtoja, mukaan lukien biodynaamisia viinejä.
Vinkkeli
Vinkkeli on historiallisessa kiinteistössä toimiva ruoka- ja viiniravintola tarjoaa nuorten yrittäjien tuoreen näkövinkkelin ravintolaelämykseen, jonka ytimessä ovat välitön tunnelma, tinkimättömästi valmistetut klassikkoannokset ja pieteetillä valitut viinit.
Kodikas Vinkkeli on matalan kynnyksen klassikkoravintola, jossa voi nauttia juhlavan päivällisen, syödä rauhallisen lounaan tai pistäytyä nopealle iltapalalle. Vinkkelin takana ovat keittiömestarit Olli Marttila ja Matti Vesikkala sekä sommelier Antti Uusitalo, jotka ovat työskennelleet pitkään yhdessä legendaarisissa helsinkiläisravintoloissa. Ravintoloitsijat uskovat klassiseen ruoanlaittoon, laadukkaisiin raaka-aineisiin ja sesonkiajatteluun. Klassikoihin pohjautuvaa keittiötä täydentää ajatuksella koottu viinilista, johon on poimittu laadukkaita, alkuperää peilaavia viinejä.
Shelter
Shelter on moderni ravintola, joka sijaitsee Helsingin Kanavarannassa. Se tarjoaa rentoa fine diningia ja innovatiivisia annoksia, jotka voivat olla sekä pieniä että perinteisiä ruokalajeja. Shelterin asiakaskunta on nuorekasta ja koostuu lähinnä paikallisista. Hintataso on keskitason ja korkeamman välillä. Viinilista sisältää sekä klassisia että funkimpia viinejä.
Cafe Savoy
Café Savoy on Helsingin keskustassa sijaitseva tyylikäs ja moderni ravintola, joka jatkaa Savoyn perinteitä hieman rennommalla otteella. Ruokalistalta löytyy skandinaavisia ja ranskalaisia vaikutteita sisältäviä annoksia, joissa käytetään paikallisia korkealaatuisia raaka-aineita. Café Savoy tarjoaa perinteisen kolmen ruokalajin menun, mutta listalta voi valita myös yksittäisiä annoksia. Viinilista on huolella valittu ja sisältää laajan valikoiman klassisia viinejä Euroopan parhaista viinialueista. Lisäksi listalla on biodynaamisia ja alkuviinejä.
La Taperia
La Taperia on espanjalaistyylinen tapas-ravintola, jossa tarjotaan pieniä ja jaettavia annoksia. Ravintola on suosittu paikallisten keskuudessa, jotka arvostavat sen rentoa ja välitöntä tunnelmaa. Hintataso on kohtuullinen, ja viinilistalta löytyy espanjalaisia klassikkoja sekä muutamia alkuviinejä. La Taperian rento ilmapiiri tekee siitä suositun kohteen erityisesti seurueille.
Kuurna
Kuurna on pieni ja kodikas ravintola Kruununhaassa, joka tunnetaan bistrohenkisestä, sesonkiraaka-aineisiin perustuvasta ruoastaan. Ruokalista on tiivis, ja annokset seuraavat perinteistä kolmen ruokalajin kaavaa. Ravintola on paikallisten suosiossa, ja se houkuttelee asiakkaita, jotka arvostavat laadukasta ruokaa rennossa ympäristössä. Viinilista painottuu eurooppalaisiin viineihin ja sisältää myös biodynaamisia vaihtoehtoja. Hintataso on keskitasoa korkeampi.