Siirry pääsisältöön

Yritystapahtuma laivalla – Viking Line tarjoaa monien elämysten matkan

Myyntipäällikkö Christina Rönnman toteaa, että Viking Line risteilyalus valitaan usein tapahtumapaikaksi myös kustannustehokkuuden vuoksi. Laivalla samaan pakettiin kuuluvat tapahtuman suunnittelussa ja toteuttamisessa avustavan henkilökunnan palvelut, kahden yön majoitus kaikille osallistujille sekä tapahtumatilat ja ruokailut, viihdettä unohtamatta. Hintamme ovat erittäin kilpailukykyiset verrattuna vastaavien pakettien hintaan maissa.

Yksi laivan valttikorteista tapahtumapaikkana on se, että merielämysten lisäksi matka tuo osallistujien saataville Tukholman ostospaikkoineen, ravintoloineen ja nähtävyyksineen. Muun mukavan lisäksi tapahtuma vie ulkomaille.

Palaute kertoo yritysasiakkaiden arvostavan osaavan Viking Line henkilökunnan läsnäoloa.

Laivalla henkilökunta on koko ajan saatavilla, tuli tarpeita tekniikan tai minkä tahansa muun asian kanssa. Henkilökuntamme varmistaa, että kaikki sujuu ongelmitta. Laivan tilat muuntuvat moneen. Tapahtuman käyttöön voi varata jopa koko kokouskannen tai yökerhon ja auditorion. Sopivia tiloja löytyy niin messujen kuin pienten juhlien järjestämiseen, Rönnman sanoo. 

Erityyppiset tilat mahdollistavat suuren ryhmän yhteisten osuuksien ja pienryhmätyöskentelyn saman katon alla.
Auditoriossa ja yökerhossa tapahtumaa seuraaville on mahdollista jakaa sama kuva ja ääni. Siitä huolehtii laivan oma teknikko. Hänen osaamistaan hyödynnetään myös siinä, että useiden panelistien ääni kuuluu kaikille moitteetta. Meillä on käytössä viimeisin tekniikka, Rönnman sanoo. 

Viking Line laivan kokoustila

Rönnman mainitsee risteilyllä järjestettävän kokoontumisen eduksi myös sen, että osa luennoitsijoista, panelisteista tai muista esiintyjistä voi piipahtaa paikalla laivan ollessa maissa. Mahdollisuutta ovat hänen mukaansa hyödyntäneet hyvin erilaisten tapahtumien järjestäjät.  Mukaan on siten saatu hyvin kysyttyjä ja kiireisiä luennoitsijoita Suomesta ja Ruotsista. 

Laivalla on mahdollisuus järjestää myös hyvin yksityisiä tapahtumia. Kokoushuoneet saadaan järjestettyä asiakkaan toivomalla tavalla. Rönnman kertoo, että tilat mahdollistavat myös sen, että kesken muun ohjelman joogataan tai venytellään. Ja kakkukin saadaan vaikkapa samppanjan kaveriksi. Ohjelmatarjonta on laaja. Joogan tai herkuttelun lisäksi yritystapahtumissa on nähty muun muassa viinimaistiaisia ja tanssikoulua.

Viking Linen henkilökunnan suunnittelemat teemaan sopivat tietokilpailut ovat olleet hitti.

Toteutettavissa on sopivaa ohjelmaa, oli kyseessä sitten johtoryhmän kokous, tyhy-risteily tai seminaari. Myös sauna- ja spa-osasto on mahdollista varat kokonaan itselle. Risteilyllä ohjelma voidaan koostaa hyvin monella tavalla. Aikaa on riittävästi niin mahdolliselle asiapitoiselle ohjelmalle kuin rentoutumiselle. 

Virallisen osuuden jälkeen ilta jatkuu laivalla yhdessä ollen. Viihtymistä voidaan jatkaa isolla joukolla tai pienemmissä porukoissa ravintoloiden lisäksi muun muassa sauna- ja spa-tiloissa. Spasta on mahdollisuus varata hierontoja ja muita erilaisia hemmotteluhoitoja. Privaattikaraoke on myös erittäin suosittu ohjelmanumero.

Illanvieton jälkeen nukkumaan pääsee omaan hyttiin kuivin jaloin ja ilman taksijonossa seisomista. Myös majoituksen laatuun on Viking Linella satsattu. Suurin osa hyteistämme on viime vuosina uudistettu mukavien yöunien takaamiseksi. Rönnman kertoo tapahtumajärjestäjien suunnittelevan ohjelman yleensä niin, että laivan maissaoloaikana  on yhteistä ohjemaa, unohtamatta kuitenkaan osallistujien omaa aikaa. Kun ohjelma on valmiiksi suunniteltu, voi laivalle palata muun ohjelman pariin iloisin ilmein, Rönnman tietää.

Monipuolinen ruoka- ja juomatarjonta on järjestäjille syy valita laiva tapahtumapaikaksi.

Rönnman vinkkaa, että laivan erilaisia ravintoloita voi hyödyntää monin tavoin. Suosittua on ollut se, että Helsinki-Tukholma-reitillä nautitaan buffet-ravintolan antimista ja Tukholma-Helsinki-reitillä puolestaan ruokaillaan á la carte -ravintolassa tai päinvastoin. Ruokailuun on mahdollista valita myös tapahtumaan sopiva teema. Jos kyseessä on vaikkapa juhlaristeily, se voidaan huomioida myös ruokailuhetkissä.

Viking Linen keittiömestarit ovat tottuneet saamaan hyvää palautetta. Ammattitaidolla syntyvät tarjottavat myös erityisruokavalioita noudattaville.  Meillä on huomioitu niin kasvissyöjät kuin vegaanit. Myös gluteenittomia vaihtoehtoja on runsaasti. Ravintoloissa pyritään aina mahdollisuuksien mukaan tarjoilemaan lähellä tuotettua ruokaa. Rönnman mainitsee, että peräti 70 prosenttia Viking Linen á la carte ravintoloiden ruoasta on hankittu lähituottajilta.

Viking Line on viinien suurostaja. Siitä on etua myös asiakkaille. Koska laatuviinejä ostetaan suurissa erissä, viinien hinta-laatusuhde on laivalla erittäin hyvä. Vastuullisuus on otettu huomioon myös viineissä. Siitä kertoo vihreä lehtisymboli. Ravintolapäällikkömme ovat taitavia viinien ja ruoan yhteensovittamisessa, Rönnman lisää. 

Rönnman pohtii yritystapahtumien, kuten seminaarien ja kokousten, tarjoilussa tapahtunutta muutosta. Se näkyy erityisesti välipalatoiveissa. Enää ei haluta tarjolle pullaa, vaan jotain terveellistä ja maittavaa. Kahvi ja tee pitävät silti pintansa. Niiden lisäksi juomaksi valitaan laivalla usein tapahtuman alkuun, väliajalle tai loppuun kuohuviiniä, jotta yhteistä hetkeä voidaan juhlistaa kohottamalla malja.

Kaikki Suomesta liikennöivät Viking Line -laivat ovat Suomen lipun alla.

Yhtiöllä on Suomalaisen työn liiton myöntämä Avainlippu-merkki. Toiminnassa tähdätään myös ympäristövastuullisuuteen. Pyrimme aktiivisesti etsimään uusia keinoja päästöjen vähentämiseksi. Viimeisten 15 vuoden aikana olemme onnistuneet vähentämään alusten hiilidioksidipäästöjä melkein kolmasosan. Päästöjä vähennetään muun muassa energiaa säästämällä ja kiertotaloutta edistämällä.  Rönnman mainitsee esimerkkinä, että kaikki laivojen kokolattiamatot kerätään niiden elinkaaren lopussa ja käytetään uusien mattojen raaka-aineena. 

Maisemanvaihdoksen sanotaan virkistävän. Rönnman muistuttaa, että laivalla maisema vaihtuu. Se tuo oman mukavan elementtinsä tapahtumapäivään. Saariston upeita maisemia voidaan sään salliessa ihailla yhdessä myös kannella. Risteilylaivalla olo on aina enemmän kuin matka. Se on rentoa viipymistä hyvän ruoan ja juoman sekä viihteen äärellä. Niin myös silloin, kun laivalle tullaan oppimaan, jakamaan ajatuksia, neuvottelemaan tai juhlistamaan yhdessä tärkeää päivää. 

Lue myös