Tampella tarjoaa tyylikästä tehdastunnelmaa Tammerkosken partaalla
Puuvillatehtaan tiiliseinäisiin saleihin perustettu Ravintola Tampella tarjoaa tunnelmallisia ja laadukkaita ravintolapalveluja.
Ravintola Tampella on perheyritys, jonka perustivat veljekset Antti ja Jussi Airila vuonna 2016. Myöhemmin joukkoon on liittynyt myös nuoremman polven edustaja, ravintoloitsijana toimiva Kalle Airila. Tampella on vakiinnuttanut asemansa kansallismaiseman klassikkona, tutun Tammerkosken partaalla.
– Laadukkaat ravintolapalvelut ovat toimintamme ytimessä, ja toivotamme niin yksittäiset asiakkaat kuin yrityksetkin tervetulleiksi nauttimaan joko lounaasta tai illallisajan carte-listasta. Yrityksille henkilökuntamme kykenee viemään läpi vaativiakin illallistilaisuuksia, koko päivän kestäviä yksityis- ja juhlatilaisuuksia unohtamatta, kertoo Airila.
– Ravintolasalimme palvelee 150:aa henkeä ja tilaan mahtuu lisäksi esim. bändi, jos niin halutaan. Pienempiä kokoontumisia varten meiltä löytyy kabinetti 25-40 hengelle. Tilamme ovat muunneltavia, joten muitakin vaihtoehtoja kannattaa aina kysyä.
Ravintola Tampella hyödyntää skandinaavisia makuja sekä sesonkeja
Airila korostaa, että vaikka Tampellassa laatu on aina etusijalla, se ei kuitenkaan ole ns. fine dining -ravintola. – Pyrimme jossain määrin rennompaan otteeseen ja toivomme, että meille olisi helppo tulla, hän täsmentää.
Vanhan tehdasrakennuksen historiasta on haettu innoitusta tarjottavien annosten nimiin: tilattavissa on esimerkiksi Tehtaanjohtajan tartar ja erityisen suuren suosion saavuttaneet Tampellan ritarit. – Satsaamme erityisesti hyviin raaka-aineisiin ja menumme muuntuu sesongin mukaan.
Miltä kuulostaisi ihana aamiaistilaisuus?
Yritysten ja muiden suurempien ryhmien saattaa olla vaikea löytää kokoontumisaikaa kiireisten työpäivien lomaan. Airila tarjoaa ratkaisuksi aamiaistilaisuuksia.
– Aamiainen antaa miltei loputtomasti mahdollisuuksia aina perinteisemmästä puuron ja pekonin yhdistelmästä hieman trendikkäämpiin tarjottaviin, kuten vaikkapa tuorepuuroihin hedelmillä ja marjoilla viimeisteltynä, ja tarjoilut on räätälöitävissä asiakkaiden toiveiden mukaan. Virkeillä aivoilla työskentely lähtee hyvin käyntiin, ja koskimaisemaa katsellessa luovuuskin herää, toteaa Airila.
Tampella sijaitsee Tampereella Tampellassa. Tehdasrakennuksen lähes 170-vuotiaat punaiset tiiliseinät ja kansallismaisemaan avautuvat suuret ikkunat luovat miljöön, jollaista Suomessa ei ole toista. Lisätietoa ravintolasta sekä aukioloajat ja yheystiedot voit kätevästi tarkistaa osoitteesta: https://ravintolatampella.fi
Teksti: Kaisa Mäntyranta