Siirry pääsisältöön

Carusel – Helsingin merellinen klassikko ravintola soveltuu moneen

Perheyritys Caruselia ei ehkä heti miellä yritysten kokouspaikaksi, mutta ravintola tarjoaa monia, tarpeen mukaan muuntuvia tiloja erityyppisille tapaamisille pienpalavereista aina 240 hengen istuviin illallisiin. Ravintolasalin esiintymislava tarjoaa tarvittaessa lisäpaikat 30 hengelle, mikäli tilaa ei tarvita esityksiin.

Ravitoloitsija Ari Sarmanto mainitseekin, että ravintola soveltuu jopa 550 hengen yritystapahtumaan, kun terassikin on käytössä. – Esiintymislava antaa meille mainion mahdollisuuden järjestää myös iltaohjelmaa. Kaikille tarkoitettujen elävän musiikin iltojen lisäksi kykenemme tuottamaan iltaohjelmaa myös tilaajan toiveiden mukaan.

Merelle aukeava terassitila tarjoaa tunnelmallista lisätilaa asiakkaiden käyttöön. Lämmittimien ansiosta tila on käytettävissä säistä riippuen aina lokakuulle asti.

Ei pelkkää kahvia ja vitriinipullaa – vaan laadukas ravintola

Caruselin laadukas à la carte -lista tarjoaa vaihtoehtoja jokaiseen tarpeeseen. – Asiakas voi valita joko pöytiintarjoilun tai buffetin, ja kummassakin vaihtoehdossa pidämme rimaa erittäin korkella.

Meille on tärkeää käyttää tuoreita ja paikallisesti tuotettuja raaka-aineita. Perusmenustamme löytyy aina riistaa, kalaa ja vegetaristinen, myös vegaaninen vaihtoehto.

– Laatua pidämme yllä mm. panostamalla erittäin laadukkaisiin raaka-aineisiin ja itse tekemiseen. Puolivalmisteita keittiöstämme ei löydy, vaan valmistamme leivistä lähtien kaiken itse omassa keittiössämme. Raaka-aineet pyrimme aina hankkimaan luomu- ja lähituottajilta.

Laadukkaiden raaka-aineiden huippuesimerkki on Caruselin oma urbaani kasvimaa ulkona auringon syleilyssä. – Poimimme istutuslaatikoistamme mm. yrtit tuoreeltaan keittoihin ja drinkkeihin. Henkilökuntamme hoitaa kylvölaatikot itse, mikä tuo mielekkyyttä ja hauskaa vaihtelevuutta työhön. Ja onhan ihan eri asia napsia vaikkapa mintunoksat mojitoon tai salaatin sekaan omasta pihasta kuin tukkukaupan hyllyltä, muoviin käärittynä!

Carusel Helsinki pääsali

Ekologiset arvot ovat jo alusta lähtien olleet ravintola Caruselin toiminnan kulmakiviä, joka konkretisoituu merilämmön ja aurinkoenergian hyödyntämisellä, sekä käyttämällä luomutuotteita ja oman kasvimaan antimia. Ravintolasta löytyy jopa 110 aurinkopanelia sekä merilämpöenergia nostavat energian omavaraisuusasteen erittäin korkealle tasolle. Ravintolan oma urbaanikasvimaa mahdollistaa kesäisin tuoreiden yrttien ja vihannesten kasvattamisen omalla takapihalla, ja erilaiset kiertotaloudelliset projektit tukevat kestävän kehityksen arvoja.

Carusel sijaitsee Helsingin Eiran rannassa. Lisätietoa ravintolasta sekä sen aukioloajat ja yheystiedot voit kätevästi tarkistaa täältä sekä heidän verkkosivuilta: https://www.carusel.fi

Teksti: Kaisa Mäntyranta

Lue myös