TopTravels Triplassa: Testissä The Tower
Vaikuttaja, yrittäjä ja TopTravelsin ravintolatestaaja Heidi Ekholm-Talas kävi miehensä kanssa vierailemassa The Tower -ravintolassa Triplassa. Nouseeko The Tower kaupungin huipulle?
Triplan sykkeessä sijaitseva The Tower tarjosi ikimuistoisen illan Helsingissä. Olimme mieheni kanssa päässeet viettämään harvinaista lapsivapaata iltaa ja suuntasimme The Tower ravintolaan, joka henkii New Yorkin urbaania tunnelmaa. Tripla, joka on nopeasti vakiinnuttanut asemansa Helsingin uutena keskuksena, tarjosi ihanteellisen miljöön illalle.
Ensivaikutelma ja tunnelma
Saapuessamme The Toweriin, meidät toivotti tervetulleeksi tyylikäs ja moderni sisustus, joka huokui suurkaupunkien sykettä. Korkeat ikkunat, tummat sävyt ja elegantit yksityiskohdat loivat paikan, jossa urbaani tunnelma kohtasi huolitellun tyylikkyyden. Ravintola oli sopivasti täynnä, ja sen luoma tunnelma vei meidät hetkessä pois arjesta. Tämä oli juuri sitä, mitä olimme kaivanneet – pieni pala New Yorkia keskellä Helsinkiä.
Ruokalista ja makuelämykset
Ravintolan ruokalista oli huolella suunniteltu ja korosti sesongin parhaita raaka-aineita.
Aloitimme illan erilaisilla alkupaloilla, jotka molemmat olivat hyvä johdatus tulevaan makuelämykseen. Valitsin Punajuuri Tarte Tatin -annoksen, joka oli taidokkaasti valmistettu ja yhdisti punajuuren makeuden sitruuna-creme fraichen raikkauteen sekä punajuurisipsien rapeuteen. Alkuruoka oli visuaalisesti kaunis ja herätti makunystyrät upeasti.
Mieheni puolestaan nautti Porocarpaccion, jossa oli marinoitua hillaa, rucolamajoneesia ja kuusenkerkkä-palsternakkasipsejä. Tämä annos toi esiin suomalaisen luonnon maut hienostuneella ja samalla raikkaalla tavalla, jättäen molemmat alkuruoat mieleenpainuviksi.
Pääruoaksi valitsin herkkutattirisottoon. Tryffeli-pecorino toi risottoon syvyyttä ja sherrymarinoitu päärynä sekä paahdetut kirsikkatomaatit toivat annokseen hienostuneen makeuden ja hapokkuuden tasapainon. Annos oli ehkä hieman liian suuri minun makuun.
Mieheni päätyi fasaaniin, joka tarjoiltiin savuselleripyreen, punaherukkakastikkeen, viski-porkkanoiden, hapankorpun, rucolamajoneesin ja paahdetun endiivin kera. Fasaani oli täydellisesti kypsennetty ja sen liha oli mehukasta. Lisukkeet toivat annokseen monipuolisia makuja ja tekstuureja, jotka täydensivät toisiaan harmonisesti.
Jälkiruoat
Illallisen päätteeksi nautimme jälkiruoista, jotka olivat visuaalisesti kauniita ja huolella valmistettuja. Creme Brulee tarjosi klassisen yhdistelmän rapeaa karamellikuorta ja pehmeää vaniljatäytettä, jota täydensivät mustaherukkahilloke ja kardemummavaahto. Mieheni valitsema Fernet-maustettu kakku), johon kuului marinoituja aprikooseja, Chartreuse-jäätelöä ja mantelikrokanttia, oli tasapainoinen ja mielenkiintoinen yhdistelmä erilaisia makuja. Vaikka jälkiruoat olivat hieman makeita makuumme, ne kruunasivat kuitenkin illan onnistuneesti.
Juomat
Illan aluksi päätimme virittäytyä suurkaupungin tunnelmaan Cosmopolitan-cocktaileilla. Nämä klassiset drinkit, joissa yhdistyy karpalon raikkaus ja sitruunan kirpeys, veivät meidät hetkessä New Yorkin sykkeen keskelle. The Towerin moderni ilmapiiri ja cocktailien tyylikäs esillepano toivat meille pienen palan suurkaupungin glamouria Helsingin ytimeen.
Ruokajuomana nautin Oscar Haussman OH01 Rieslingiä. Viini hurmasi hennolla kukkaisella ja omenaisella tuoksullaan, jossa oli myös hienoinen sitrushedelmien vivahde. Maku oli kuiva, kevyt ja raikkaan nuorekas, ja siinä oli sitrusmainen hapokkuus, joka toi suuhun miellyttävän veden kielelle nostavan tunteen. Viinistä erottui myös hienovarainen yrttisyys ja mineraalisuus, joka täydensi makukokemuksen. Jälkivaikutelmassa korostui raikas sitrushedelmien hapokkuus, joka jätti suuhun kevyen ja miellyttävän tunteen.
Mieheni valitsi ruokajuomaksi Malmgårdin Dinkelin, suodattamattoman kullankeltaisen spelttioluen. Tämä olut tarjosi lempeän maltaisen ja hedelmäisen tuoksun, joka oli kutsuva ja täyteläinen. Ensimmäinen kulaus toi esiin speltin pähkinäisyyden, joka täydensi oluen pehmeää ja vivahteikasta jälkimakua. Malmgårdin panimon osaaminen näkyi selkeästi tässä oluessa, joka oli valmistettu rakkaudella ja huolellisella käsityöllä. Panimomestari Tuomaksen pitkä kokemus ja kyky valita parhaat raaka-aineet tekivät tästä oluesta täydellisen kumppanin illan ruoille. Kippis tälle erinomaiselle olutvalinnalle!
Yhteenveto
The Tower tarjosi meille unohtumattoman illan Helsingissä. Ravintolan urbaani tunnelma ja ystävällinen palvelu loivat täydellisen kokonaisuuden, joka teki illasta erityisen. Tripla ja The Tower ovat onnistuneet tuomaan palan suurkaupungin sykettä Helsingin sydämeen, ja tiedän jo nyt, että palaamme tänne uudestaan nauttimaan ravintolan ainutlaatuisesta tunnelmasta.
Katso video vierailusta, miljööstä ja annoksista.