Siirry pääsisältöön

Miltä Porvoo maistuu? Smaku-ravintolatapahtuma on käynnissä Porvoossa

Aatos Café tarjoilee pirteän yhdistelmän fenkolia ja aprikoosia piirakan muodossa ja kokonaisuus kruunataan samettisella vuohenjuustomoussella. Toinen annos nautitaan pillillä, sillä se on sesonkia kunnioittava omenapiirakka-smoothie.

Bistro Gustaf tuo klassikkoon, Nizzansalaattiin tonnikalan tilalle silakkaa ja toisessa suolaisessa annoksessa nautitaan vichyssoisea, muunnelmaa perinteisestä peruna-purjo keitosta kera juusto-oliivi madeleinen. Ja jälkiruoka annoksesta löytyy ihanan pehmeä Créme caramel jonka kanssa nautitaan calvadoksella maustettua  sopivan kirpsakkaa omenahilloketta.

Bistro Sinne on palannut juurilleen ja tarjoaa tyylilleen uskollisen kala-annoksen, Ludiveeton. Jälkiruoka-annoksena tarjoillaan yllätyksellinen herkku nimeltään Punaposki.

Bosgårdissa Smakuannokset tarjoillaan kartanon puolella viimevuotiseen tapaan ja vierailu tilalle on jo itsessään elämys joka kannattaa kokea. Kartanovierailun kruunaa herkullinen luomulihasta tehty punaviinihärkä pippurisilla perunanyyteillä sekä kirsikka-mantelipiirakka Amarettokermalla.

Fryysarinrantaan legendaarisesta etanaravintola Timbaalista aikanaan siirtyneet yrittäjät pitävät edelleen yllä porvoolaista etanaperinnettä ja tuovat Smakuun Café De Paris maustevoilla maustetut etanat.

Rafael’s Steakhouse luottaa paikalliseen luomutilaan, Smakussakin mukana olevaan Bosgårdiin. Rafael’s Steakhousen tartar on aateloitu ruskistettuvoi -majoneesilla ja rakuuna-parmesan hiekalla. Tällaista tartaria on harva koskaan maistanut.

Ranta-Aitta tarjoaa kaksi suolaista ja yhden makean annoksen. Suolaisissa annoksissa maistuu nikkei-keittiön maut. Siika ceviche saa myös makua suomalaisesta puolukasta ja broiler-annoksessa maistuu metsiemme mustikka. Jälkiruuassa on mielenkiintoinen yhdistelmä valkosuklaa namelakaa, pippurilla maustettua mustikkaa ja paahdettua valkosuklaata.

Seireeni tuo klassikko annoksestaan Seireeninleikkeestä 2.0 version Smakuun. Tässä annoksessa maistuu valkosipuli, peruna ja cheddar on paneroitu possun sisäfileen kaveriksi.

Myös RUNOssa luottaa sesongin antimiin sillä toinen annoksista on samettinen sienikeitto mallaskrutongeilla ja makeaa annosta voi hyvin kuvailla muistoksi mummolasta -ihana puolukkaparfait.

Salt. tarjoilee täydellisen tasapainoisen, vegaanisen Smakuannoksen jossa Heikki Linnan upea varhaiskaali saa seurakseen rapeaksi friteeratun savutofun. Tämä annos on kunnianosoitus vegaaniruualle -supermaukas!

Taste Day & Night on ensimmäistä kertaa mukana Smakussa. Taste Day & Night on tunnettu vahvoista makumaailmoista ja Smakussakin edustaa valitsemallaan tiellään tarjoilemalla lohi cevichen misomajoneesilla, chili-sesamilla ja pikkelöidyllä punasipulilla. Mukana on myös jalapenosuolattuja nachoja.

Viime vuonna vuoden Makuaarre -palkinnon sekä yleisön suosikkiannoksen voittanutTaste Street Food tarjoilee street foodia isolla sydämellä. Pienessä kopissa on jälleen isot maut valloillaan, sillä tämän vuoden Smakuannos Sticky, Spicy, Aromatic herättelee makuhermot eloon moninaisella makumaailmallaan.

Trattoria Nonna Sophiassa nautitaan rapeaa kurpitsa-savujuusto aranchinia, sieni-tryffeli pizzaa ja herkullista Ricotta-mustikkakakkua vadelmakastikkeella.

Ravintolat ovat valmiina ottamaan Smakuilijat vastaan upeine annoksineen. Tänäkin vuonna yleisö voi äänestää omaa suosikkiannostaan Smakun aikana osoitteessawww.smakufestivals.com. Porvoon Makuaarre 2024 julkistetaan tapahtuman viimeisenä päivänä, lauantaina 31.8. Äänestää voi klo 18.00 saakka. Kaikkien suosikkiannostaan äänestäneiden kesken arvotaan palkinnoksi lahjakortteja osallistujaravintoloihin. Tervetuloa Smaku-kierrokselle Porvoon upeisiin ravintoloihin ja kahviloihin maanantaista 19.8 alkaen!

Smaku ruokatapahtumasta nautitaan Porvoossa 19.-31.8.2024. 

Annosten myyntiajat ja Makuaarre äänestyksen löydät Smakun verkkosivuiltawww.smakufestivals.com.

Lue myös