TopTravels Tallinnassa: Ravintola Mantel ja Korsten testissä
TopTravelsin bloggaaja ja Tallinna-asiantuntija Anita kävi vierailemassa Michelin-ravintola Mantel & Korstenissa. Lue, miltä illallinen maistui!
Olin jo kauan halunnut testata tätä pienessä vihreässä talossa sijaitsevaa ravintolaa Kadriorgissa. Päätin vihdoin toteuttaa suunnitelmani ja kutsuin Tallinnan paikallistuntijaystäväni Tiinan mukaan.
Tiina oli aiemmin käynyt Mantel ja Korstenissa kollegoidensa kanssa. Kokemus oli jäänyt vahvasti hänen mieleensä, ja hän kertoi innokkaasti, kuinka hyvä ruoka ja ainutlaatuinen tunnelma olivat tehneet illasta ikimuistoisen. Tämä nosti odotukseni korkealle, ja olin innoissani siitä, että pääsisin vihdoin kokemaan paikan myös itse.
Ensivaikutelma ja tunnelma
Saapuessamme Mantel ja Korstenin pihaan, tämä viehättävä vihreä talo toivotti meidät tervetulleiksi. Terassi ja kaunis sää kutsui meitä, mutta päätimme mennä syömään sisälle ja palata terassille myöhemmin jälkiruualle.
Mantel ja Korsten sijaitsee Tallinnan Kadriorgissa
Talo näytti ulospäin kodikkaalta ja rauhalliselta. Astuessamme ravintolaan sisään tunsimme heti paikan erityisen ilmapiirin. Ravintolassa oli paikallinen perhe viettämässä merkkipäivää. Meidän ohjattiin rauhallisempaan kabinettiin, josta oli näköyhteys myös ravintolan isompaan saliin.
Mantel ja Korstenin sisustus
Sisustus oli sekoitus modernia ja romanttista rustiikkia, joka loi viihtyisän mutta samalla elegantin tunnelman. Kun ravintolan sävytys ulkona oli vihreaä niin sisältä se olikin värimaailmaltaan keltainen. Kukkakuvioiset tapetit sopiva tilaan ja puistokaupunginosan tunnelmaan erinomaisesti.
Ruokalista ja makuelämykset
Ravintola on yhdistelmä virolaista ja välimerellistä ruokaa. Ruokalista oli juuri sopivan monipuolinen, ja siinä oli painotettu sesongin parhaita raaka-aineita. Heti alkuun tarjoilija suositteli meille viiden ruokalajin maistelumenuta, joihin päätimme tarttua empimättä. Juomiksi valikoitui prosecco ja alkoholiton kuohuviinijuoma ISH.
Annokset olivat kauniisti aseteltuja ja täynnä makua – juuri sitä, mitä olimme toivoneet. Alkuun pääsimme herkuttelemaan arancineilla, jotka veivät kielen mennessään. Seuraavana vuorossa oli naudanliha tartar. Tallinnassa todella osataan tartarit, joten täällä jos missään kannattaa kokeilla.
Naudanliha tartar
Tiina puolestaan ihastui tortellini sieniin, jotka oli valmistettu täyteläisessä lihaliemessä. Pääruokana nautimme täydellisesti kypsennettyä siikaa, joka tarjoiltiin herkullisen sahramikastikkeen kera. Jokainen annos oli laadultaan ja maultaan erinomainen, ja ne tekivät meihin suuren vaikutuksen.
Siikaa sahramikastikkeessa
Jälkiruoat
Aurinko paistoi siniseltä taivaalta ja siirryimme jälkiruuille terassille. Terassi oli intiimi ja vehreä, suojassa katseilta ja viereisen tien hälinältä. Tunsimme olevamme omassa pienessä kuplassa, ympärillämme vain kauniisti sisustettu tila ja lempeä kesätuuli.
Jälkiruoat olivat todellinen kesä lautasella. Mansikkaa, virolaista rahkaa vaniljajäätelöllä. Molempien mielestä ehkä yksi parhaimmista jälkiruoista ikinä ja ne maistuivat erinomaisesti espresson ja cappucinon kanssa.
Yhteenveto
Mantel ja Korsten täytti ja ylitti kaikki odotuksemme. Ravintolan intiimi ja kodikas tunnelma, yhdistettynä taidokkaasti valmistettuun ruokaan ja ystävälliseen palveluun, tekivät ravintolakokemuksesta täydellisen. Ymmärrän nyt, miksi Tiinalle tämä ravintolakokemus on jäänyt mieleen niin hyvin – Mantel ja Korsten on todellinen helmi ja vielä Michelin-oppaassa mainittu. Tämä viimeisin kokemus jää varmasti meidän molempien mieleen pitkäksi aikaa, ja tiedän jo nyt, että palaamme tänne perheen, puolisoiden ja ystävien kanssa uudestaan.
Ravintolasalin tunnelmaa
Hintataso
- Viiden ruokalajin maistelumenu 55e
- Sommelierin valitsema juomapaketti 38e
Teksti: Anita Jarrah Kuvat: Tiina Still & Anita Jarrah
Ravintolan oma TopRestaurants-sivu löytyy täältä!