Siirry pääsisältöön

Liettua sai ensimmäiset MICHELIN-tähtensä – Neljä ravintolaa arvostetulle listalle

MICHELIN-tähti myönnettiin moderniin liettualaiseen keittiöön ja makuihin erikoistuneille Džiaugsmasille, Demoloftasille ja Pas mus ravintoloille sekä intiimiksi fine dining -ravintolaksi tituleeratulle Nineteen18:lle. Kaikki uudet MICHELIN-ravintolat sijaitsevat Vilnassa. 

MICHELIN guide -oppaan kansainvälisten asioiden johtaja Gwendal Poullennecin mukaan ”Ravintoloita yhdistää mieleenpainuvat kulinaristiset elämykset ja poikkeuksellisen hyvä palvelu. Nyt viimein kaikissa Baltian maissa on MICHELIN-tähden saaneita ravintoloita”.

Tähden ansainneiden ravintoloiden lisäksi kansainvälisten asiantuntijoiden laatimassa Liettuan ruokapaikkojen luettelossa on yhteensä 26 ravintolaa, joita arvostettu MICHELIN Guide -opas suosittelee. Erityismaininnan voi saada esimerkiksi erinomaisesta hinta-laatusuhteesta tai sitoutumisesta kestävään ruokakulttuuriin. 

”Maamme autenttinen ja perinteikäs ruokakulttuuri on nyt virallisesti tunnustettu arvostetussa MICHELIN Guide -oppaassa. Tunnustus on erityisen merkittävä, sillä se todistaa keittiömestareidemme maailmanluokan osaamisen tason ja antaa vierailijoille aikaisemmin vähemmän tunnetun syyn tutustua aitoon Liettuaan”, Liettuan talous- ja innovaatioministeri Aušrinė Armonaitė iloitsee.

Ravintoloiden lisäksi MICHELIN palkitsi myös alan ammattilaisia. ”MICHELIN Young Chef Award”-palkinto myönnettiin Demoloftasin Tadas Eidukevičiusille ja MICHELIN Sommelier Award ravintola Pacain Kamilė Bartusevičiūtėlle. Vieraiden vastaanottoon ja palveluun erikoistuneen tunnustuksen otti vastaan ravintola Gasparsin tiimi.

”Huomattavaa lisäpontta matkailuun”

Liettualaisen LITHUANIA TRAVEL -matkatoimiston johtaja Olga Goncharova on laittanut merkille, että maininta MICHELIN Guide -oppaassa on monissa maissa ja kaupungeissa lisännyt turistien määrää.  Hän riemuitsee siitä, että Liettuasta on tullut uusi matkailukohde maailman tunnetuimmalla gastronomisella kartalla.

”Monien maiden ja kaupunkien kokemukset osoittavat, että MICHELIN Guide -opas antaa huomattavaa lisäpontta matkailuun. Erilaiset tutkimukset ja kokemukset kansainvälisistä näyttelyistä ovat osoittaneet, että gastronominen matkailu on nopeasti kasvava markkinarako Liettuassa. Nyt on aika todistaa se käytännössä”, sanoo Olga Goncharova.

Makumatkaa Baltian maiden halki suunnittelevien kannattaa pysähtyä myös Virossa ja Latviassa, ainakin jos aikoo noudattaa MICHELIN Guide -opasta. Tallinnassa 180°by Matthias Diether -ravintolalla on peräti kaksi tähteä ja NOA Chef’s Hall -ravintolalla yksi. Riian yksi tähti on jaettu Max Cekot Kitchenille.

Lue myös