Siirry pääsisältöön

Kymmenen vuotta Ragua: Miten Helsingin suosikkiravintola on menestynyt?


Helsingin Erottajalla sijaitseva ravintola Ragu juhlistaa tänä vuonna kymmenvuotista taivaltaan. Ragu on vakiinnuttanut asemansa yhtenä Suomen parhaista ravintoloista, ja tämän menestystarinan takana ovat omistautunut henkilökunta sekä uskolliset asiakkaat.

Ragun keittiömestari ja ravintoloitsija Antti Asujamaa korostaa, että ravintolan menestys on tiimin yhteisen työn tulosta. ”Olemme onnellisia saadessamme jatkaa Ragun tarinaa toiselle vuosikymmenelle upean ja todella sitoutuneen henkilökunnan kanssa. Jotain olemme tehneet oikein, kun olemme saaneet juuri tämän loistavan porukan”, Asujamaa toteaa.

Ragu henkilökunta
Ragun henkilökunta

Asiakkaiden luottamus ansaitaan jokainen kerta uudelleen

Tänä vuonna Ragu sijoittui sijalle 32 Suomen 50 parhaan ravintolan listalla, jonka tuottaa vuosittain ravintolamedia Viisi Tähteä. Ragu on päässyt listalle lähes joka vuosi, ja se on myös toistuvasti ollut TableOnline suosittelee -listauksessa, joka perustuu asiakasarvioihin.
Asujamaa painottaa, että asiakkaiden luottamus on ansaittava joka kerta uudelleen. ”Meillä on aina ollut selvää, että kaikki laittavat parastaan ja hommia tehdään intohimolla. Olen hyvin iloinen siitä, että asiakkaat ovat arvostaneet sitä.”

Klassinen tyyli, ei trendejä

Ragun konsepti on pysynyt samana alusta asti. Italialaiset ruokaperinteet ja skandinaavisen keittiön puhtaus ja kekseliäisyys ovat toimineet inspiraationa. ”Ragussa on pidetty kiinni tietynlaisesta klassisesta tekemisestä, eikä ole lähdetty hötkyilemään trendien perässä”, Asujamaa pohtii. Ragun klassinen tyyli ei tarkoita tylsyyttä. Asiakkaita on ilahdutettu muun muassa persoonallisella viinilistalla, ja Ragu on tuonut itse maahan viinejä alusta asti.

Kokonaisvaltainen ravintolaelämys

Ragun menestys perustuu Asujamaan mukaan kokonaisvaltaiseen ravintolaelämykseen. Hyvää palvelua, rentoja kohtaamisia ja aidosti asiakasta arvostavaa asennetta pidetään tärkeinä. Ragu oli yksi ensimmäisistä ravintoloista, jossa kokit kävivät salissa kertomassa annoksista.

Sisustukseen ja musiikkiin on myös panostettu, ja asiakkaat arvostavat erityisesti ravintolan kattavaa urbaanin taiteen kokoelmaa. ”Olemme omalta osaltamme halunneet tukea kotimaisia taiteilijoita,” Asujamaa sanoo.

Juhlavuosi ja uudet menut

Juhlavuonna Ragu tarjoaa juhlamenun, jossa on suosituimpia annoksia vuosien varrelta. Kolmen ruokalajin menu maksaa 54 euroa, neljän ruokalajin 61 euroa, viiden ruokalajin 69 euroa ja kuuden ruokalajin 78 euroa
Juhlamenu sisältää muun muassa:
Alkuruoat:
• Muikunmäti Kitkajärven muikunmätiä, leipävanukasta, tillikreemiä ja valkoista parsaa
• Taleggio Vaahdotettua Taleggio juustoa, maitobriossia, marinoitua päärynää ja hasselpähkinää
• Häränhäntä Häränhäntäragu, Pecorinolla maustettua polentaa ja karamellisoitua viikunaa
Pääruoat:
• Siika Paistettua siikaa, äyriäisfregolaa, varsiselleriä ja simpukka-voivaahtoa
• Karitsa 24 h haudutettua karitsanniskaa, karitsamakkaraa ja savustettua puikulaperunaa
Jälkiruoka:
• Lakritsa Lakritsapannacotta, sitruunasorbettia, kandeerattua fenkolia ja vadelmaa

Kyseinen menu on tarjolla 25.6 saakka.
Ragu, Ludviginkatu 3-5, 00130 Helsinki, on valmis palvelemaan juhlavuotenaan sekä ennakkovarauksella että mahdollisuuksien mukaan ilman varausta saapuvia asiakkaita.

Katso täältä Ragun ravintolasivu

Lue myös