Siirry pääsisältöön

Etana-arancinit tulisella juustokastikkeella

Etana-arancinit:

Täyte:

  • 1 prk etanoita
  • 1 banaanisalottisipuli
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 2 dl risottoriisiä
  • 1 dl valkoviiniä
  • 4-6 dl kanalientä
  • 4 timjamin oksaa
  • 2 rkl parmesanjuustoa
  • 2 rkl voita
  • 3 rkl ruohosipulia (hienonnettuna)
  • 100 g Entremont gruyerejuustoa (kuutioituna)
  1. Leikkaa etanat pieneksi ja huuhtele ne kylmän veden alla. 
  2. Hienonna sipulit pieneksi kuutioksi.
  3. Kuumenna oliiviöljy pannussa ja kuullota sipulit, lisää etanat ja paista hetki. Lisää timjamin lehdet.
  4. Lisää risottoriisi, kuullota hetki. Lisää valkoviini ja keitä hetki. Ala lisäämään lämmintä kanalientä kauha kerrallaan. Keitä kunnes riisi on kypsää, noin 17 minuuttia.
  5. Lisää voi ja parmesaani. Tarkista maku. Mausta suolalla tarvittaessa.
  6. Siirrä risotto sivuun ja lisää hieman jäähtyneeseen risottoon hienonnettu ruohosipuli.
  7. Jäähdytä risotto hyvin. Voit tehdä valmiiksi vaikka edellisenä päivänä.
  8. Leikkaa gruyerejuusto kuutioiksi.
  9. Ota pieni osa jäähtynyttä risottoa kämmenelle. Paina risoton keskelle pala juustoa ja pyöritä palloiksi.

Kuorrutus:

  • 2 kananmunaa
  • 2 dl pankojauhoja 
  • suolaa
  • mustapippuria
  • rypsiöljyä (friteeraamiseen)
  1. Riko kananmunat kulhoon. Sekoita rakenne rikki.
  2. Kaada pankojauhot toiseen kulhoon.
  3. Pyöritä risottopallot ensin kananmunassa ja sen jälkeen pankojauhoissa.
  4. Kuumenna öljy 170 asteiseksi ja friteeraa juuri ennen tarjoilua n. 2-3 minuuttia. Tai kunnes risottopallot ovat saaneet kauniin värin. Anna asettua talouspaperin päällä muutama minuutti ennen tarjoilua.

Nduja-raclettejuustokastike:

  • 1 rkl voita
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 1 rkl ndujaa
  • 2,5 dl maitoa
  • 0,5 pkt Entremont raclettejuustoa
  • 2 rkl valkoviiniä
  • 1 tl valkosipulijauhetta
  • 1 tl chilihiutaleita
  • suolaa
  1. Kuumenna kasarissa voi ja nduja kunnes molemmat ovat sulaneet. Lisää vehnäjauhot ja sekoita.
  2. Lisää maito ja kiehauta seos koko ajan sekoittaen.
  3. Lisää valkoviini ja kiehauta.
  4. Lisää raclettejuusto ja sekoita kunnes juusto sulaa.
  5. Mausta valkosipulijauheella, chilihiutaleilla ja suolalla maun mukaan.
  6. Ohenna tarvittaessa maidolla tai vedellä.
  7. Tarjoile lämpimänä arancinien kanssa. 

Pro tip! Jos etanoita ei löydy juuri sinun lähikaupasta niin etanat voit hyvin korvata esimerkiksi paistetuilla metsäsienillä tai jauhelihalla.

. . .

Kuvat ja resepti: Markus Heinonen | @kokki_ja_kamera

Lue myös