Siirry pääsisältöön

Paahdettuja munakoisoja tomaattisella paprika-vuohenjuustorelissillä

Munakoisot

  • 2 munakoisoa
  • Suolaa
  • Oliiviöljyä (paistamiseen)
  • 5 oksaa timjamia
  • valkosipulia muutama kynsi
  1. Leikkaa munakoisot puoliksi. Viillota munakoison vaalea osa, suolaa kevyesti ja itketä 30 min (tässä välissä voit valmistaa relissin). Kuivaa itketyksen jälkeen munakoisojen pinta.
  2. Kuumenna pannu ja paista munakoisoihin kaunis pinta oliiviöljyssä. Lisää pannulle timjamin oksat ja valkosipuli antamaan makua.
  3. Kypsennä munakoisot lopuksi uunissa 150 asteessa noin 10-15 min. 
Munakoisot pannulla paistettuna.

Tomaattinen paprika-vuohenjuusto relissi:

  • 100 g aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 2 punaista paprikaa paahdettuna
  • 1 punainen chili
  • 0,5 dl auringonkukan- ja kurpitsansiemeniä
  • 3 valkosipulin kynttä
  • puolikkaan lehtipersiljan lehdet
  • ¼ pkt Patros vuohenmaitojuustoa
  • 1 sitruunan mehu
  • suola, mustapippuri, sokeri
  1. Laita tehosekoittimeen aurinkokuivatut tomaatit, paahdetut paprikat, hienonnettu chili, siemenet, valkosipulit ja yrtit. Sekoita rouheeksi.
  2. Lisää 1/4 pakettia vuohenmaitojuustoa lopuksi ja sekoita nopeasti. Mausta sitruunalla, hyppysellisellä suolaa, pippuria ja sokeria.
  3. Lopuksi valele relissi puolikkaiden munakoisojen päälle.
resepti
Relissiin saa jäädä tekstuuria ja suutuntumaa.

Juustohummus

  • 5 dl kypsiä valutettuja kikherneitä
  • ½ pkt Patros natur juustoa
  • 1 rkl tahinia
  • ½ dl oliiviöljyä
  • ½ sitruunan mehu
  • 2 tl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl juustokuminaa
  • vettä
  1. Laita tehosekoittimeen kikherneet, juusto, tahini, oliiviöljy, sitruunamehu, sokeri, suola ja juustokumina.
  2. Sekoita tasaiseksi. Ohenna vedellä niin, että koostumus on silkkisen pehmeä.

Salaatti

  • 100g lehtikaalia
  • oliiviöljyä
  • 2  kpl Baby gem sydänsalaattia
  • 100 g kirsikkatomaatteja
  • 2 rkl pieniä vihreitä oliiveja
  • suola ja sokeri
  • ½ sitruunamehu 
  1. Revi lehtikaali palasiksi. Kuumenna pannu ja paista nopeasti lehtikaali oliiviöljyssä.
  2. Leikkaa salaatti pienemmäksi ja puolita kirsikkatomaatit.
  3. Laita paistettu lehtikaali tarjoiluastialle, jonka jälkeen lisää salaatti, tomaatit ja oliivit.
  4. Asettele relissillä peitetyt munakoisot salaatin päälle ja lisää hummusta muutamia nokareita.
  5. Mausta suolalla, sokerilla ja sitruunamehulla.
Kokkimme versiossa tarjoiluastiana toimi paistinpannu.

Valinnaisia koristeita:

  • 6 varrellista kaprista
  • siemeniä
  • paahdettuja kikherneitä
  • kuivattuja kirsikkatomaatteja
  • yrttisalaattia

Kuvat ja resepti: Markus Heinonen | @kokki_ja_kamera

Lue myös