Toptaste Tallinnassa: ravintola OKO
Toptaste kutsuttiin testaamaan Viimsin rantaravintolaa, nimeltään OKO, jota kuvaillaan casuaaliksi ravintolaksi jossa yhdistyy Italia ja Viro.
Sijainti
Lue täältä OKOn ravintolaesittely
OKO Resto sijaitsee Viimsin rannalla, noin vartin ajomatkan päässä keskustasta. Boltilla tai Uberilla matka kustantaa siinä kympin paikkeilla. Me kävimme syksyllä, joten ei kauheasti tullut istuttua terassilla, eikä loikoiltua rannalla – mutta se on asia, jonka me ehdottomasti haluamme kokea ensi kesänä. Ranta näytti fantastiselta, ja mikä olisi ihanampaa kuin kruunata rantsupäivä ihanalla päivällisellä OKOssa.
Sisustus
Sisustustyyli on tyylikäs ja rento – hieman bohovivahteita yhdistettynä moderniin yksityiskohtiin. Ikkunat ovat avarat, ja päästävät ihanasti sisään tulvivan valon ja upeat näkymät meren suuntaan. Sisätiloissa istumapaikkoja oli vain tämän kuvassa näkyvän salin verran, mutta ulkopuolelta löytyy valtavan kokoinen terassi.
Ruokalista
Ruoka ja juomapuoli on ihanan simppeli ja hyvä, tarjolla on pieneen nälkään suolaista, alkupaloja, isompaan nälkään sekä pizzoja. Paikka on tullut kuuluisaksi tryffelipitsastaan, joten jos olet tulossa tänne suuntan, niin ota ehdottomasti ainakin se. Me tilasimme pöydän täyteen herkkuja, ja kyytipojaksi paikallista lageria – herkullista, kuten virolaiset oluet yleensä ovatkin!
Hintataso ja Toptaste-arvio
Hintataso on täällä suhteellisen korkea, kuten tällä hetkellä vähän joka puolella Tallinnaa. Eli pyöritään Suomen hinnoissa. Tosin mielestäni laatu on täällä parempaa, erityisesti OKOssa. Alkupalat maksaa siinä 14-19 euron välillä ja pääruoat kaikkea 12-39 euron väliltä. Tänne voi siis hyvin tulla isomman seurueen kanssa, ja ne jotka haluaa hieman säästellä, ottavat sitten sitä edullisempaa menulta. Viinipullo maksaa alkaen 32euroa useamman sadan euron pulloihin – joten valinnanvaraa löytyy myös juomapuolella.
Toptaste-arvio on: kyllä, kyllä, ja vielä kerran kyllä. Ja mielellään tryffelipitsaa uudestaan pian.
Lue täältä OKOn ravintolaesittely
Kuvat: Elina Engberg
Jutun on kirjoittanut Toptaste-Titti