Siirry pääsisältöön

Korealainen turska-boribap

Boribap on perinteinen ja terveellinen korealainen ohrasuurimopohjainen ruoka. Tämä resepti on moderni versio, joka yhdistää herkullisen valkoisen kalan ja korealaisen makumaailman ja tekstuurin.

Neljälle:

  • 500 g MSC-sertifioitua turskafileetä
  • 200 g ohraryynejä tai ohraa ja riisiä
  • 1 kokonainen bataviansalaatti (tai frisee)
  • 1 kurkku
  • 300 g kreikkalaista jogurttia
  • 10 perillan lehtiä
  • 4 valkosipulin kynttä
  • 4 rkl gochujangia (korealaista chilitahnaa)
  • 1 rkl perillaöljyä
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 rkl soijakastiketta
  • Seesaminsiemeniä
  • Suolaa
  1. Hienonna valkosipuli ja perillan lehdet. Sekoita huolellisesti jogurttiin ja mausta suolalla.
  2. Sulata MSC-sertifioitu turska ja kypsennä airfryer-uunissa 180 asteessa tai kevyesti öljytyssä pannussa 8 minuuttia. Keitä ohraryynit suolatussa vedessä, kunnes ne ovat pehmeitä. Valuta ja aseta tarjolle.
  3. Sekoita huolellisesti gochujang, hunaja, perillaöljy ja soijakastike.
  4. Levitä kerros jogurttia lautasen pohjalle, lisää ohra lautasen keskelle.
  5. Pese kurkku ja viipaloi se ohuiksi siivuiksi. Pese salaatti ja revi käsin palasiksi. Tee ohran keskelle kraatteri ja asettele siihen turskasiivuja, kurkkua ja salaattia vuorotellen.
  6. Mausta gochujang-kastikkeella ja seesaminsiemenillä.
Fabrizio Ferrari.

Kokin vinkki: Jos et löydä kaikkia aineksia tavallisesta ruokakaupasta, kannattaa kokeilla lähintä aasialaista ruokakauppaasi tai etsiä vaihtoehtoja netistä.

Resepti: Fabrizio Ferrari / Merien Keittokirja

Kuvat: @davidloftus

Katso kaikki 12 vastuullista reseptiä: www.msc.org/fi/merien-keittokirja-2023

Lue myös