Siirry pääsisältöön

Saariston kätketty helmi kunnioittaa ympäristöään

The Barö Barösundin idyllisen venereitin varrella on sympaattinen saaristohotelli, jonka toiminnassa ympäristöarvot korostuvat pienintä piirtoa myöten.

– Näin hienossa paikassa olisi synti sivuuttaa luonnon ja ympäristön tarpeet, toteaa hotellinjohtaja Jussi Paavoseppä.

Jo rakennusvaiheessa saariston herkkää luontoa suojeltiin tilaamalla rakennus kokonaisuudessaan tehtaalta, jolloin säästyttiin raskailta ja meluisilta louhinta- ja pystytysvaiheilta. Maasto säilyi ennallaan, ja rakennus on myös siirrettävissä sellaisenaan toisaalle.

Rakennusvaiheen lempeyttä kuvaa parhaiten ehkä se, että lähiseudulla asuvien peurojen ikiaikaiset polut säilyivät samoina koko rakennusvaiheen ajan.

– Näemme niitä edelleen ihan omassa pihassa, toteaa markkinointijohtaja Netta Paavoseppä.

Rakennukset ovat puuta tai hirttä, metalliosat pääosin kuparia. Rakenteiden kemikaalittomuus tuntuu hotellin sisäilmassa. Musta, hiilletty julkisivu sulautuu hyvin luontoon ja suurista ikkunoista avautuu eheät saaristomaisemat.

Teema jatkuu keittiön tarjonnassa

Keittiömestari Lauri Saarikosken mukaan ravintolan tarjonnassa painottuvat kalat ja kasvikset, ja  lihavaihtoehdot ovat aina riistaa.

– Lähistöllämme on loistavia tuottajia: kalat saamme inkoolaiselta kalastajalta, vihannekset ja marjat läheiseltä Lill-Bredsin tilalta. Ja vieressä aukeaa mahtavat sienimaastot.

Keittiön puolella vastuullisuuteen kuuluu olennaisesti hävikin välttäminen. The Barössä tämä toteutuu mm. siinä, että jopa aamiaiset tarjoillaan annoksina buffet-pöydän sijaan.

– Hyödynnämme raaka-aineista myös aivan kaiken mitä voimme, kertoo Saarikoski.

”Suositut Chef’s Table -illat nostavat herkullisia illalliskokonaisuuksia lautasille.”

– Pystymme tarjoamaan ympärivuotisia työsuhteita, mikä hyödyttää lähiseudun asukkaita, toteaa Netta Paavoseppä.

– Koemme, että työ on itsellemmekin mielekästä, kun toimimme samassa rytmissä luonnon ja lähiympäristön elämän kanssa.

Matkamuistona leipä? The Barön erikoisuus, hapanjuureen leivottu saaristolaislimppu,
on niin suosittu että vieraat ostavat sitä myös kotiin vietäväksi.

www.thebaro.fi

Osoite: Barösundintie 679, 10270 Inkoo

Lue myös