Siirry pääsisältöön

Tom Kha Goong -keitto

  • 7,5dl litra kana- tai kasvislientä
  • 2 tl tuoretta, raastettua inkivääriä
  • 1 varsi sitruunaruohoa puoliksi leikattuna pituussuunnassa (tai 1 tl sitruunaruohotahnaa)
  • 1-2 rkl punaista curry tahnaa
  • 2 rkl kalakastiketta
  • 1 tölkki kookomaistoa
  • 2,5 dl shiitake sieniä viipaloituna
  • 2,5 dl punaista paprikaa viipaloituna tai pilkottuna
  • 10-12 kuorittua jättikatkaravunpyrstöä
  • 1-2 rkl limemehua
  • 2,5 dl tuoretta korianteria pieneksi leikattuna
  • keitettyä jasmiini riisiä
  1. Lisää isoon kattilaan liemi, inkivääri, sitruunaruoho, currytahna ja kalakastike ja hauduta noin 10 minuuttia.
  2. Lisää kookosmaito, sienet ja punaiset paprikat. Jatka kypsentämistä välillä sekoittaen, kunnes sienet ovat pehmeitä (noin 5 min).
  3. Lisää katkaravut, jatka kypsentämistä, kunnes katkaravut ovat kypsiä (noin 5 minuuttia). Poista lämmöltä, poista sitruunaruohon varret ja sekoita joukkoon limen mehu. Sekoita joukkoon korianteri ja varaa pieni määrä koristeluun. Voidaan tarjoilla keittona tai jasmiiniriisin kanssa, jos toiveena on ruokaisampi vaihtoehto. 

Lue myös