Siirry pääsisältöön

Som Tam eli thaimaalainen papaijasalaatti

Ainekset

  • 1 vihreä papaija
  • 2 porkkanaa
  • 10 kirsikkatomaattia
  • 1 dl maapähkinöitä

KASTIKE

  • 2 limettiä
  • 3 tulista punaista chiliä
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 3 rkl ruokosokeria
  • 4 rkl kalakastiketta

Valmistusohje

  1. Kuori papaija ja porkkana. Poista papaijasta siemenet. Suikaloi papaija ja porkkana ohuiksi tikkumaisiksi suikaleiksi ”julienne-tyyliin”. Voit tehdä tämän siihen tarkoitetulla julienne-leikkurilla tai veitsellä.
  2. Puolita tomaatit.
  3. Leikkaa limetit neljään osaan ja laita sekoituskulhon pohjalle. Hienonna chili. Lisää chili, valkosipulit, sokeri ja kalakastike myös kulhoon. Nuiji raaka-aineita esimerkiksi perunanuijalla. Lisää papaija- ja porkkanasuikaleet ja jatka nuijimista hetki. Lisää tomaatit ja maapähkinät. Nuiji vielä hetki.
  4. Kokoa salaatti lautasille ja syö heti.

Lue myös