Latinomaut lautasella Helsingin ytimessä
Perinteisessä Rakennusmestarien talossa avatun Hotel Mestarin Latin Bistro & Bar Maestro 51 tarjoaa jokaiselle jotain kellon ympäri.
– Ruokalistamme perusidea on tuttu Väli- tai Etelä-Amerikan keittiöistä: esimerkiksi alkuruokana tarjoamme pinchoja, pääruoissa korostuvat laaja ja monipuolinen kasvisten käyttö sekä grilliruokien runsaus, kertoo keittiöpäällikkö Mikko Hämäläinen.
– Oma erikoisuutemme on leivän nostaminen uuteen arvoon myös pääruokien tärkeänä raaka-aineena. Mausteet, erilaiset mausteseokset ja kastikkeet luonnollisesti tuovat viimeisen silauksen makumaailmaan.
Latinalaisesta menusta huolimatta ravintolassa pyritään hankkimaan mahdollisimman paljon raaka-aineita kotimaasta. Kaikkia erikoistuotteita ei kuitenkaan saa Suomesta – esimerkiki iberico-possu on tuotava ulkomailta, mutta näissäkin tuotteissa pyritään vastuullisuuteen.
– Esimerkiksi käyttämämme iberico-possu on aina elänyt luonnonmukaisen ja vapaan elämän, kertoo Hämäläinen.
Food & Beverage Manager Noora Kärkisen mukaan myös ravintolan juomalista jatkaa latinalaista teemaa. Cocktaileihin tuodaan Karibian tunnelmaa tequilalla, rommilla ja muilla ikonisilla latinalaisen maailman juomilla.
– Pyrimme myös rentouttamaan viinimaailmaa: meillä ei ole varsinaista sommelieria vaan rennommalla otteella viiniä tarjoileva ”wine guy”, ja viinivalikoimassa maistuu luonnollisesti eteläisen pallonpuoliskon aurinko.
Jokaiselle lompakolle, vuorokauden ympäri
– Lounasvieraillemme annamme aikalupauksen: lounaslistallamme on tarjolla 5, 10 tai 15 minuutin odotusajalla olevat ruokalajit. Mielestämme on reilua, että asiakkaalle annetaan selkeät vaihtoehdot aikataulun suhteen, kertoo Hämäläinen.
Aamunälkäänkin on tarjolla latinalaisen maailman herkkuja: chorizo-makkaraa, manchego-juustoa sekä monen rakastamia churroja. Viikonloppuisin aamiaiset korvataan brunssilla aina klo 14 asti, jolloin hotellivieraillakin on hyvin aikaa nauttia kunnon ateria vielä lähtöpäivänä. Lisäksi tarjolla on ns. all-day -aamiainen kellon ympäri.
Hyvä fiilis tuntuu palvelussa
Sekä Kärkinen että Hämäläinen kiittävät vuolaasti ravintolan henkilökuntaa.
– Yhteishenkemme on aivan mahtavaa. Kun henkilökunnalla on kaikki hyvin ja työ sujuu mukavissa tunnelmissa, asenne säteilee luonnollisesti myös asiakaspalveluun, säteilee Kärkinen.
Teksti: Kaisa Mäntyranta
Lue myös Latin Bistro & Bar Maestro 51 ravintolaesittely.