Nyt se alkaa – Smaku Porvoo 2022
Smaku -ruokatapahtuma alkaa Porvoossa maanantaina 22.8 ja maisteluannoksista nautitaan 3.9 saakka.
Smaku -ruokatapahtuma on jakanut Porvoon uskomatonta ruoka- ja ravintolatarinaa niin paikallisille kuin matkailijoillekin tänä vuonna jo seitsemän vuoden ajan. Smakussa kierrellään mukana olevissa ravintoloissa maistelemassa edullisia 5-7 euroa maksavia maisteluannoksia. Smakuannoksia ravintoloista löytyy 1-3kpl. Annoksilla on tarkoitus kertoa miltä kyseinen ravintola maistuu. Yhdessä ravintolat vastaavat kysymykseen miltä Porvoo maistuu. Smakuilemaan pääsee 22.8- 3.9.2022 ravintoloiden aukioloaikojen mukaisesti. Mukana olevat ravintolat ovat Bistro Gustaf, Bistro Sinne, Bosgårdin tilakaupan ravintola, Haikko Bistro & Café, Haikon Kartano, Meat District, One – Bar & Restaurant, PetriS Chocolate, Rafael´s Steakhouse, Ravintola Fryysarinranta, Ravintola Ranta-aitta, RUNO Kitchen & Bar, Salt., Sannäsin Kartano, Seireeni ja Taste.
Annoksia on yhteensä 22. Kaikki annokset kuvineen ja tietoineen löytyvät osoitteesta www.smakufestivals.com sekä somesta @smakufestivals. Löydät Smakun sivuilta nyt myös kartan ravintoloista kätevästi yhdistettynä mobiilissa reittipalveluihin. Verkkosivuilta löytyy kaikki tiedot suomeksi, ruotsiksi sekä englanniksi.
Smakun päätapahtuma Porvoossa järjestetään “hybridi-mallilla”!
Taidetehdas kokoaa tilavaan ja tunnelmalliseen Avanti-saliin 10 Smakuravintolaa sekä kolme paikallista panimoa! Taidetehtaalla olevien ravintoloiden Smakuannokset on saatavilla ainoastaan Avantisalista! Loput kuusi Smakuravintolaa juhlii Smakukesän loppuhuipennusta ravintoloissaan ja myy Smakuannokset ravintoloista! Avanti tarjoaa yleisölle valtaisat tilat, ruuan tuoksuja ja upeita makuja, baarin sekä istuma- ja pystypöytäpaikkoja ja lisäksi VIP-loungen.
Visit Porvoo tuo Taidetehtaalle myös uuden, upean FOOD TALKS -tapahtuman, joka tuo Tehdassaliin laadukkaita luentoja ruuasta! Puhujina mm. Satu Silvo, Petri Sirén, Karita Tykkä ja Ravintoloihtija Kai Kallio kokkaa paikan päällä täyden kympin annoksen!
Lue lisää FOOD TALKS -tapahtumasta ja tutustu ohjelmaan!
Tapahtumiin on vapaa pääsy.
Taidetehtaalla annokset maksetaan 5 ja 7 euron arvoisilla annoslipukkeilla, joita saa ostaa tapahtumasta lipunmyyntipisteiltä. Ennakkoon annoslippuja voi ostaa Taidetehtaan infosta.
Taidetehtaalla 3.9 olevat ravintolat: Bistro Sinne, Haikko Bistro & Café, Haikon kartano, Meat District, PetriS Chocolate, Rafael´s Steakhouse, Ravintola Ranta-aitta, Salt., Seireeni sekä Taste.
Ravintoloissa Smakuja tarjoaa 3.9 vielä: Bistro Gustaf, Bosgårdin Tilakaupan ravintola, One -Bar & Restaurant, Ravintola Fryysarinranta, RUNO Kitchen & Bar ja Sannäsin kartano.
Taidetehtaalla on herkuttelun ja luentojen lisäksi mahdollisuus ostaa Malmgårdin olut-tasting, nauttia shampanjaloungen antimista ja tutustua henkilöihin paikallisten panimoiden takana. Avantisalissa mukana on Kråkö Bryggeri, Vanhan Porvoon Panimo sekä Smakun aikana uuden kylien oluen lanseeraava Kerkkoon Panomiehet. Uusin porvoolainen kylien olut kantaa nimeä Länsiranta. Tapahtumassa nautitaan livemusiikista ja porvoolainen Frans tunnelmoi päivän aikana useamman lyhyen keikan.
Porvoon Makuaarre
Vuosittain jaettava Porvoon Makuaarre -palkinto jaetaan Taidetehtaalla Avantisalissa n. klo 16.45! Äänestys alkaa 22.8 ja päättyy 3.9 klo 16.00. Äänestäjien kesken arvotaan lahjakortteja Smakuravintoloihin. Makuaarre -palkinnon voittajan päättää yhdessä yleisö 50% ja raati 50%. Raadin maistelu-urakan on vastaanottaneet tänä vuonna keittiöalan vankat ammattilaiset. Ravintola-alan konkareita edustaa Teresa Välimäki, Mika Reijonen ja Markus Aremo. Nuorempaa kokkisukupolvea edustaa Marko Isokallio. Itseoikeutetusti raadissa jokaisen Smakuannoksen Porvoossa vuodesta 2016 alkaen maistanut raatikonkari Porvoon kaupungin matkailu- ja markkinointipäällikkö, Sari Myllynen. Lisäksi tilaisuudessa palkitaan yleisön suosikkiannos.