Nu bubblar det på Bistro o Mat
Champagne, roséviner och rabarber inleder sommarsäsongen på Bistro o Mat. Där bubblar glädjen och dryckerna, och sommarlätta såser serveras.
BOKA BORD: Kirkkonummi | Tapiola
Inför sommaren blir menyn på Bistro o Mat lättare och mer uppfriskande. Bistro o Mat, en restaurang specialiserad inom skandinaviska smaker och det franska köket, fokuserar på inhemska, färska råvaror.
Bistro o Mat finns i köpcentret Ainoa i Hagalund samt i Kyrkslätt, där restaurangen fick sin början för tolv år sedan. Ägarna Päivi och Marko Palovaara ville förbättra restaurangutbudet i sitt område, i enlighet med omgivningens potential och den växande efterfrågan.
Fine dine-bistrot som öppnat i kranskommunen blev omtalat, tack vare Markos anseende som stjärnkock på Michelin-restaurangen G. W. Sundmans. Det dröjde inte länge innan kunderna hittade till restaurangen.
Vilda smaker
Frukt och grönt, svamp och vilda örter smaksätter måltiderna enligt säsong. På våren står alltså sparris och nypotatis på menyn. Längre in på våren serveras även murkla.
Kantareller kröner portionerna från högsommar till höst. Svampens aromer lockas fram med hjälp av kaffe. Högsommarens nässlor blir soppa och tillbehör till fisk. Ramslöken skänker sin vitlöksaktiga smak till Bistro o Mats såser.
Kvalitetslunch
Lunchgästen kan välja mellan soppa, sallad, kött- eller fiskrätter och vegetariska rätter. Därtill finns en trerättersmeny för avkopplande måltider.
Sommartid väljer kunderna gärna lättare alternativ. På menyn finns ett urval förrätter som exempelvis kan bestå av fisk, en tartar-portion och gazpacho.
– Det är aldrig fel tidpunkt för att äta gott, det gör det samma om det är lunch eller middag, lyder Päivi Palovaaras väl beprövade levnadsregel.
Terrassen i Kyrkslätt öppnar
– Vi är redo att öppna terrassen så snart någon vill sitta där, berättar Päivi Palovaara.
Text: Pinja Palmunen
BOKA BORD: Kirkkonummi | Tapiola