Onko tässä Suomen paras Caesar-salaatti?
Makaronitehdas on pääasiassa tunnettu pastastaan, joka on äänestetty useissa kyselyissä Suomen parhaimmaksi. Ravintola panostaa jokaiseen annokseen samalla intensiteetillä, sillä keittiössä kaikki tehdään alusta asti itse. Yllättävältäkin kuulostava hittituote on oman reseptin mukaan valmistettu Caesar-salaatti, jonka myynti nousee elohopean kanssa samaan tahtiin.
Makaronitehtaan Caesar-salaatti kootaan klassikkoreseptiä seuraten samanlaisista raaka-aineista hyödyntäen eri mittasuhteita sekä laadukkaita komponentteja: romainesaalaattia, parmesanjuustoa, krutonkeja sekä Caesar-kastiketta. Makaronitehdas valmistaa itse omat leipäkrutonkinsa. Freesi lopputulos saadaan aikaan sitruunalla.
– Meidän versiotamme on kiitelty sen raikkaudesta. Ravintolassamme käy asiakkaita, jotka syövät Caesar-salaattia Suomessa vain meidän ravintoloissamme. Itse nautin Caesar-salaattini lampaan sisäfileellä höystettynä. Liha on erityisen pehmeää ja maukasta, se maustetaan vain yksinkertaisesti pippurilla ja suolalla. Muut täytevaihtoehdot ovat kana tai jokiravut.
– Caesar-salaatti on mainio annos ja sen voi nauttia alkuruuaksi tai pääruuaksi. Kannattaa muistaa, että perinteinen Caesar-kastike sisältää aina myös kalaa, sillä Caesar-kastikkeen omaleimaisuus tulee hienovaraisesta anjoviksen hipaisusta, kuvailee Makaronitehtaan keittiömestari Jarkko Hautamäki.
Makaronitehdas sijaitsee Hangossa, Jumbossa, Ainoassa, Iso-omenassa ja Redissä. Uusi ravintola avataan myös Helsingin keskustaan syksyllä 2022.
Teksti: Pinja Palmunen