Siirry pääsisältöön

King Crab Housen suosituin annos, äyriäislajitelma, sopii vaikka brunssille

VARAA PÖYTÄ

Äyriäislajitelma sopii mainiosti nautittavaksi brunssilla. Shampanjan aromit sopivat harmonisesti yhteen kaikenlaisten äyriästen kanssa. Annos sisältää kuumia ja kylmiä vaihtoehtoja sekä kaikkea niiden väliltä. Kermainen hauenmätimousse tarjoillaan kylmänä. Siika valmistetaan polttamalla sen pinta, joka jättää lihan viileäksi. Sinisimpukat nautitaan kuumana kermaisessa valkosipuli-persilja kastikkeessa. Kuningasrapu tarjoillaan keitettynä kolmen erilaisen kastikkeen kanssa.  

– Useimmille asiakkaille on elämys syödä vatsansa täyteen erilaisia äyriäisiä. Äyriäislajitelma valmistetaan minimissään kahdelle ihmisille ja voidaan valmistaa niin suurelle seurueelle, kuin ravintolaan mahtuu. Harva ravintola pystyy tarjoamaan näin runsasta valikoimaa, kertoo King Crab Housen keittiöpäällikkö Jouni Laitila.

Kuningasrapua kolmella eri kastikkeella

1. Kuningasrapuliemi keitetään sen kuorista.

2. Kookoskastike on täyteläinen ja mausteinen. Kastikkeessa on sitruunaruohoa, valkosipulia, inkivääriä ja chiliä.

3. Klassinen kirkas valkoviinikastike maustetaan persiljalla ja timjamilla.

– Oma suosikkini on kuningasrapu kokooskastikkeella. Eksoottiset mausteet kohottavat äyriäisen omaa makua uskomattomalla tavalla.

”Useimmille asiakkaille on elämys syödä vatsansa täyteen erilaisia äyriäisiä.

Arktiset ruokalajit valmistetaan kestävää kehitystä huomioiden. Kuningasravut ostetaan suoraan Finnmarkilaisilta kalastajilta, jotka noudattavat tarkasti Norjan valtion säädöksiä ja rajoituksia. Osa ravintolan kasviruokien raaka-aineista on luonnosta itsekerättyjä.

King Crab Housen viidestä omistajasta kolme on ravintolassa töissä: Keittiöpäällikkö Jouni Laitila, ravintolapäällikkö Ina Hammarberg sekä keittiömestari Kalle Ant-Wuorinen. Lisäksi on mukana Norjalainen ravuntuottajapariskunta. 

www.kingcrabhouse.fi | VARAA PÖYTÄ

Teksti: Pinja Palmunen

Lue myös