Siirry pääsisältöön

Paprikakeitto Patros- juustorakeilla

  • 7 dl vettä
  • 3 suippopaprikaa
  • 2 porkkanaa
  • 1 iso sipuli
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 2 dl ruokakermaa
  • 4 laakerinlehteä
  • 1 prk paseerattua tomaattia
  • 1 pkt mieleisintä Patros-juustoa rouheiksi paloiksi murennettuna

1. Kiehauta vesi ja lisää liemikuutio sekä laakerinlehdet. Kuori porkkanat ja sipulit. Huuhdo ja halkaise paprikat. Poista siemenet ja kalvot. Pilko kaikki kasvikset ja kiehauta 30 min kattilassa. 

2. Nouki laakerinlehdet pois. Soseuta keitto ja lisää kerma sekä paseerattu tomaatti. Anna kiehahtaa kevyesti. 

3. Murenna keiton päälle Patros-juustokuutio rouheiksi paloiksi ja tarjoile. 

feta
Patros-juusto öljyssä, Patros Natur, Patros Vuohenjuusto, Patros Feta, Patros-juusto suolavedessä.

Resepti: Sebastian Smeds, Patrosta Suomessa edustavasta John W. Halla – perheyrityksestä.

Lue myös