R&L Legras samppanjatalon omistaja Julien Barbier saapui Makaronitehtaalle – Nyt kohtaavat maailman paras pientilasamppanja ja Suomen paras tuorepasta!
Julien Barbier rikkoi ranskalaisia pasta-ennakkoluuloja ja pääsi parittamaan samppanjaa itse ensimmäistä kertaa tuorepastan kanssa.
Makaronitehtaan Winemaker’s Dinnerillä maisteltiin 4 ruokalajin tasting-illallista, jota isännöimässä oli Champagne R&L Legras viinitilan omistaja Julien Barbier. Illan aikana maisteltiin tilan kolmea samppanjaa:
- R&L Legras Brut Blanc de Blancs Grand cru
- R&L Legras Rosé Grand cru
- R&L Legras Présidence Blanc de Blancs Grand cru
Winemaker’s Dinnerillä samppanjan kanssa maisteltiin suolaisia antipastoja, kermaista metsäsienipastaa, ja miedosti tulisia mereneläviä.
”Pastan rasvaisuus ja täyteläiset maut
toimivat hyvin vastapainona hapokkaalle ja kuplivalle samppanjalle.”
Usein arkiseksi mielletty pasta ja luksustuotteeksi mielletty samppanja toimivat hyvin yhdessä ja loivat todella eksklusiivisen makumaailman. Pastan rasvaisuus ja täyteläiset maut toimivat hyvin vastapainona hapokkaalle ja kuplivalle samppanjalle. Makaronitehtaan kirkkaana tavoitteena on tuoda samppanja lähemmäs ihmisiä, muuttaa pastakulttuuria ja sen makumaailmaa ja siinä se todellakin onnistuu!
Teksti: Erika Kaipainen
Kansikuvassa: Julien Barbier ja hänen vaimonsa Stéphanie Barbier.