Esittelyssä: Pastis
Kysyimme ravintola Pastiksen ravintolapäällikkö Maria Kuusistolta millainen ravintola Pastis on. Nopeasti selviääkin, että tämä Kaartin kaupunginosassa sijaitseva ravintola tarjoaa makumatkan Ranskaan ja tarjoaa rennon ravintolakokemuksen ilman pönötystä.
Millainen on Pastis?
Autenttinen maalaisranskalainen keittiö ja tunnelma, sekä läsnäoleva ja yksilöllinen palvelu tekevät Pastiksesta unohtumattoman kokemuksen. Sommelierimme valikoimat viinit täydentävät makumatkan Ranskaan ja tarjoavat mielenkiintoisen valikoiman vaativampaankin makuun. Pastikseen on helppo tulla ja haluamme tarjota mahtavan ravintola- kokemuksen ilman pönötystä. Pieni pala Pariisia Helsingin sydämessä.
Mikä on oma suosituksenne ruokalistalta, miksi?
Ehdottomasti tartar, jonka kylkeen tryffeli-ranskalaiset. Pääruuista kokonaisena kypsennetty päivän kala vie herkuttelijan suoraan kesään, oli se sitten kotimökille tai Etelä-Ranskaan Välimeren rannalle. Juustot pitää aina saada väliin ja päättää illallinen Crépes au Citroniin ja marjoihin.
Millainen on keittiöfilosofianne?
Maalaisranskalaisen ravintola Pastiksen keittiössä häärivä keittiömestari Petri Muukkonen suhtautuu rakkaudella ruokaan ja juomaan. Ruoka valmistuu lämmöllä ja pieteetillä Pastiksen huumorin ja menevän musiikin sävyttämässä keittiössä. Rakkaus klassiseen ranskalaiseen keittiöön on syttynyt työvuosien mittaan ammattitaidon kasvaessa. Myös hyvän ruoan ja ranskalaisten viinien yhdistäminen yhdessä sommelierin kanssa on kasvanut intohimoksi. Inspiraatiota haetaan vallitsevasta ympäristöstä ja muista virikkeistä – kirjallisuudesta, luonnosta, musiikista ja ympäröivistä ystävistä. Keittiömestarin ruokafilosofian mukaisesti keittiö kunnioittaa yksinkertaisia makuja luottaen ensiluokkaiseen raaka-aineeseen ja sen kantavaan voimaan ilman liikoja kikkailuita; jokaisen komponentin pitää puolustaa paikkaansa annoksessa.
Millainen on juoma- filosofianne?
Pastis suosii persoonallisten eurooppalaisten, pääsääntöisesti ranskalaisten tuottajien viinejä. Kattavaan valikoimaan kuuluu sekä laadukkaita pöytäviinejä että kiinnostavia kellarin aarteita. Lista elää koko ajan, sillä valtaosa viineistä hankitaan pieniltä viinitaloilta ja uusia viinejä etsitään jatkuvasti. Oma maahantuonti mahdollistaa todellisten aarteiden löytämisen. Pastiksen viinilistasta vastaa sommelier Antti Kontkanen.
Mikä on keittiömestarin motto?
– Lusikallinen hämäystä on parempi kuin ämpärillinen taitoa.