Meet the Chef: Mikael ”Mike” Kokkonen
Toptasten Meet the chef-sarjassa tutustumme Toptaste-leiman saaneiden ravintoloiden keittiömestareihin hieman paremmin.
Nimi ja ikä
Mikael Mike Kokkonen, täytän 30
Nykyinen työpaikka?
Billnäsin Ruukki
Mistä olet kotoisin alunperin?
Karjaalta, syntynyt Tenholassa
Mikä on lempityöväline keittiössä?
Oma veitsi
Mikä on ehdottomasti paras raaka-aine?
Kauden raaka-aineet, jotka ovat lähellä tuotettuja
Mikä on paras mauste?
Timjami ja valkosipuli
Mitä teet ensimmäisenä työvuoron päätyttyä?
Vaihdan kengät
Mikä tai kuka inspiroi sinua?
Minua inspiroi eniten oma henkilökunta ja hyvät raaka-aineet. Ja työnilo!
Mikä on lempiruokasi?
Kunnon kotiruoka, lihapullat ja muusi. Perus kotiruoka, joka on rakkaudella tehty.
Mikä on sinun bravuurisi?
Yllätysmenu, saan ihan mitä vaan tehtyä mistä tahansa. Tykkään siitä, kun joutuu käyttää mielikuvitusta.
Jos saisit ulkomaalaisen vieraan, mitä kokkaisit hänelle?
Tekisin jotain hyvää. Yrittäisin käyttää paikallista, riippuu tottakai vieraasta. Tekisin tosi suomalaista ja hyvää. Käyttäisin omaa kalaa omista vesistöistä. Meillä on Suomessa omanlainen ruoanlaittotapa, niin kaikki varmasti maistuu ulkomaalaisille vieraille.
Miksi olet keittiömestari?
Päätin jo nuorena että minusta tulee kokki. Enkä oikeastaan ole ikinä tehnyt mitään muuta. Tähän ollaan tähän asti päästy sillä!
Kuuluuko ananas pizzaan?
Ei todellakaan.