Suomen paras kalaravintola!
Kysyimme lukijoiltamme mistä löytyy Suomen paras kalaravintola. Katso alta mitä ravintoloita äänestettiin.
1. Salve
”Salve ja silakat, siinä ne tärkeimmät.”
Ravintola Salve on kiinteä osa Kampin ja erityisesti Hietalahden historiaa. Ravintolan kunniakas taival alkoi pienestä kioskista, jonka luukusta myytiin ruokaa ja tupakkaa lähinnä merimiehille jo vuonna 1897. Pitkästä ja värikkäästä historiastaan huolimatta Salve elää vahvasti ajan hermolla. Kuuluisat ja ehkäpä maan parhaat silakat sekä merimiesten kulta-ajoilta säilynyt Salven pannu ovat edelleen listalla.
Hietalahdenranta 5 C, Helsinki
2. Meripaviljonki
Ravintola Meripaviljonki on Helsingin Eläintarhanlahdella kelluva ja esteetön kala- ja äyriäisravintola. Ruokalistalla on aina vaihtuvia kala-annoksia ja ympäri vuoden on saatavilla myös tuoretta hummeria.
Kesäaikaan Meripaviljongin terassilla on pöytiintarjoilu niin ruokien että juomien nautiskelijoille ja ravintolaan voi saapua myös omalla veneellä ravintolan kyljessä olevaan laituriin.
Meripaviljonki on Suomen ensimmäinen julkinen kelluva rakennus.
Säästöpankinranta 3, Helsinki
3. Muikkuravintola Sampo
Muikkuja yli 90 vuotta tarjoillut Sampo on kuopiolaista ruokakulttuuria parhaimmillaan. Ravintola Sampo tunnetaan maankuuluista muikkuannoksistaan, mutta yhtä tärkeä osa Sampoa on sen pitkä historia ja aikojen saatossa omanlaisekseen kehkeytynyt originelli ilmapiiri.
Kauppakatu 13, Kuopio
4. Kaskis
Ravintola Kaskis avattiin Turun Kaskenkadulle vuonna 2014. Jo muutamassa vuodessa Kaskis ansaitsi paikkansa Suomen arvostetuimpien ruokaravintoloiden joukossa ja siitä kehkeytyi instituutio, jonka tyyliä ei vuosien varrella ole sidottu mihinkään tiettyyn genreen.
Kaskiksen menu on käsityötä ja vaihtelee sesongin mukaisesti. Ravintola suosii lähituottajia ja kotimaisia raaka-aineita kun ne ovat sesongissa ja parhaimmillaan.
Kaskenkatu 6 a, Turku
5. OOBU
Ravintola OOBU tarjoaa raikkaita saaristolaisruokia keskellä Turkua perinteikkäässä Bassin talossa. Kalaa, lammasta ja kasviksia monessa muodossa, perinteitä kunnioittaen ja uusinta keittiöosaamista hyödyntäen. Herkkuja, jotka ravitsevat sielua ja ruumista.
Läntinen rantakatu 9, Turku
6. På Kroken
Yksi Suomen kuuluisimmista kalaravintoloista sijaitsee viehättävässä Hangonkylän satamassa. Sopivasti sivussa keskustan hulinoista, aidossa saaristolaismiljöössä. Kalastusrekvisiitalla sisustettu ravintola on ollut toiminnassa vuodesta 2007 ja palvelee tyytyväisiä asiakkaita ympäri vuoden: kesäisin päivittäin, sesongin ulkopuolella lounasaikaan, perjantaisin myös iltaisin ja lauantaisin koko päivän.
Tiilitehtaantie 12, Hanko
7. Merimakasiini
Merimakasiini on kaikille meren, merielämän ja meren herkkujen ystäville. Tämä merellinen helmi Hietalahdenrannassa tarjoaa aina sesongin parhaat ja tuoreimmat kala- ja äyriäisruuat viihtyisässä satamaympäristössä. Valitse suosikkisi listan klassikoista tai anna sesongin erikoisuuksien viedä kielesi mennessään.
Hietalahdenranta 14, Helsinki
8. Vihiluodon Kala
Vihiluodon Kala -ravintolan listalta löytyy maukkaita kalaherkkuja rentoon ja rehelliseen tyyliin. Ravintolan ruokalista koostuu klassikkoannoksista, kalaburgereista ja lämpimistä leivistä sekä raikkaista salaateista. Kalaravintola tarjoaa myös eri hintaisia päivittäin vaihtuvia kalalounaita maanantaista lauantaihin sekä sunnuntaisin tarjolla on juhlava brunssi.
Rytiniementie 4, Tupos
9. Merimesta
Tervetuloa Porin merellisimpään ravintolaan, vuonna 2001 avattuun Ravintola Merimestaan! Tule nauttimaan korkealaatuisesta, maukkaasta ruoastamme sekä lämpimän henkilökohtaisesta palvelusta huikaiseviin merimaisemiin. Meri ympäröi meitä kolmesta ilmansuunnasta ja salin suurista ikkunoista voit ihailla vuodenaikojen mukana muuttuvaa maisemaa. Avoinna olemme tammikuuta lukuunottamatta ympäri vuoden.
Meri ja meren antimet näkyvät vahvasti ravintolan ruokatarjonnassa. Tuore, lähivesiltä pyydetty kala sekä erityisesti monipuolinen ja runsas noutopöytämme houkuttelevat kävijöitä pitkienkin matkojen takaa.
Reposaaren Kalasatama, Pori
10. Isä Camillo
Ravintola Isä Camillon ruoka on tehty kolmelle gastronomiselle sesongille. Syksyllä herkutellaan kauden sienillä, juureksilla ja kalalla. Talvella kaikki lämpimät ja syvät maut saavat pääroolin. Myös viinit hehkuvat täyteläisyyttä. Keväällä ruokalista paitsi kevenee, myös vihreys ja grilli saavat suuremman roolin. Viinit kuplivat kesässä ja rosevinit nostetaan pöytään. Kesällä vieraamme viihtytvät myös ulkona komealla Patiollamme.
Isä Camillon ruoka on mutkatonta ja maukasta. Keittiössä kunnioitetaan eurooppalaista ruokaperinnettä ja korkealuokkaisia raaka-aineita. Jokaisessa annoksessa maistuu kokin ammattitaito. Ruokaa tehdään ja vieraita palvellaan sydämellä, tunteella ja taidolla!
Kauppakatu 25-27, Kuopio
. . .
Viime vuoden äänestystulos:
- Ravintola Merimakasiini, Helsinki
- Salve, Helsinki
- Muikkuravintola Sampo, Kuopio
- Ravintola Göran, Turku
- Fisken på Disken, Helsinki
- 4 vuodenaikaa, Tampere
- Kaskis, Turku
- Ravintola Meripaviljonki, Helsinki
- Ravintola Kalakokit, Tampere
- Merimesta, Pori