Siirry pääsisältöön

Delikaurapiirakka

Pohja voi olla suolainen valmispohja tai:

  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 150 g voita tai margariinia
  • ½ dl vettä

Nypi vehnäjauhot sekaisin voin kanssa. Lisää lopuksi vesi.

Täyte:

  • 1 sipuli
  • 240 g (2 pussia) Delikauraa
  • 250 g tuorejuustoa
  • kirsikkatomaatteja
  • parsakaalia
  • korianteria
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 150 g juustoraastetta

Paistamiseen:

  • rypsiöljyä
  1. Painele taikina piirakkavuokaan. Esikypsennä piirakkapohjaa 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
  2. Kuutioi sipuli pieneksi. Kuullota sipulia öljyn kanssa muutama minuutti. Lisää Delikaura ja tuorejuusto joukkoon. Hauduta noin 5 minuuttia, kunnes koostumus paksuuntuu. Hienonna korianteri mukaan seokseen ja mausta suolalla ja mustapippurilla.
  3. Levitä seos piirakkapohjalle. Upota sen jälkeen kirsikkatomaatit ja parsakaalit piirakkaan. Ripottele juusto päälle. Kypsennä uunissa noin 15 minuuttia, kunnes pohja on kypsä ja juusto hieman ruskistunut.
  4. Paloittele ja tarjoa lämpimänä tai jäähtyneenä.

Delikaura

Delikaura on Nyhtökauran tekijöiden uudenlainen marinoimalla maustettu herkkuproteiini, jolla ripottelet lisämakua lempiruokaasi hetkessä. Tässä reseptissä käytettiin Delikaura Savu-BBQ – marinoitua versiota, joka toi vahvat maut piirakkaan.

Lue myös