Siirry pääsisältöön

Tryffelipasta kahdelle

  • reilu loraus hyvälaatuista oliiviöljyä
  • 2 salottisipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 dl kuivaa valkoviiniä
  • kourallinen tuoretta persiljaa
  • 20 g herkkutattitryffelitahnaa 
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 200 g tryffelipastaa

Viimeistelyyn:

  • parmesaania
  • tuoretta lehtipersiljaa
  • loraus tryffeliöljyä

Valmistusohje:

1. Kuori ja hienonna sipulit ja kuullota niitä pannulla oliiviöljyssä. Lisää valkoviini ja anna poreilla parin minuutin ajan. Lisää joukkoon silputtu lehtipersilja, tryffelitahna, suola sekä mustapippuri. Anna liemen maustua tovi. 

2. Tällä välin keitä pasta ohjeen mukaan (1-2min). 

3. Valuta kypsä pasta ylimääräisestä vedestä ja kaada se pannulle liemen joukkoon. Sekoita huolellisesti ja tarkasta maku, lisää tarvittaessa mausteita. 

4. Annostele ruoka lautasille ja viimeistele parmesaanilla, tuoreella lehtipersiljalla ja lorauksella tryffeli öljyä.

Tryffelituotteet löydät: www.buonoegustoso.fi

  • A L’Olivier mustatryffeli oliiviöljy 
  • Linquine al Tartufo La Campofilone valkotryffelipasta
  • ItaliaTartufi herkkutattitryffelitahna

Lue myös